Οικονομικό premium αυτοκίνητο σε τιμή 2020!

Στο άκουσμα και μόνο των λέξεων «premium» και «πολυτέλεια», αμέσως στο νου έρχονται αυτοκίνητα που κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα και απευθύνονται σε έχοντες. Ειδικά τώρα που οι τιμές συνεχώς ανεβαίνουν, ακόμα και μοντέλα που πριν δεν ήταν πριν ακριβά, τώρα μπορεί να έχουν γίνει απλησίαστα.

Μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις αυτοκινήτων και ειδικά premium, το οποίο δεν έχει ακριβύνει καθόλου εδώ και δύο χρόνια, ή για να είμαστε πιο ακριβείς έχει μειωθεί έστω και ελάχιστα η τιμή του, είναι η Mercedes A 160. Συγκεκριμένα, όταν τη δοκιμάσαμε τον Απρίλιο του 2020 κόστιζε από 22.125 ευρώ, ενώ τώρα μπορεί να αποκτηθεί από μόλις 21.910 ευρώ.

Παρά τη χαμηλή τιμή της, η Α 160 είναι πλήρως εξοπλισμένη και περιλαμβάνει τα εξής: 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρηση λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, σύστημα MBUX με οθόνη 7 ιντσών και ζάντες αλουμινίου. Κοινώς, τα έχει όλα και συμφέρει!

Το πιο προσιτό σε τιμή «αστέρι» της Mercedes, κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις και με το δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό, όπως επίσης και με την πολυτέλεια στο εσωτερικό της. Το πάνελ στο ταμπλό με τις δύο οθόνες και οι στρογγυλοί αεραγωγοί, χαρίζουν μια νεανική και σπορτίφ νότα, μαζί με τα ασημί πλήκτρα στην κεντρική κονσόλα. Παράλληλα, τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και η στιβαρή συναρμογή ακολουθούν τα αυστηρά πρότυπα της Mercedes. Στον τομέα των χώρων 4 επιβάτες θα μεταφερθούν με άνεση, απολαμβάνοντας αρκετό αέρα για τα πόδια και για τα κεφάλια τους. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 370 λίτρα και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα.

Πολύ καλά γνωρίσματα εμφανίζει η A 160 και στο δρόμο, όπου μπορεί να κινηθεί σβέλτα και με απόλυτη ασφάλεια. Ο αρχικός 4κύλινδρος turbo κινητήρας των 1.33 λτ. αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Οι 109 ίπποι και τα 180 Nm ροπής από τις μόλις 1.375 σ.α.λ. προσφέρουν επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Η λειτουργία του είναι πολιτισμένη, τραβάει πολύ θετικά από τις χαμηλές στροφές, ενώ σε ρυθμούς ταξιδιού δεν θα ενοχλήσει με θορύβους. Επίσης, σε πραγματικές συνθήκες η κατανάλωση βρίσκεται στα 7,5 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 133 γρ./χλμ.

Σε ότι αφορά την οδική της συμπεριφορά, η A 160 με το στιβαρό πλαίσιο και τις κατάλληλα σεταρισμένες αναρτήσεις, είναι ευχάριστη και εμπνέει ασφάλεια, ακόμα και σε πιεσμένες συνθήκες. Παρόλο που η ρύθμισή της είναι σχετικά σφιχτή, η άνεση που απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες δεν θυσιάζεται. Στις υπηρεσίες του οδηγού είναι και το σύστημα Dynamic Select με τις επιλογές Comfort, Sport και Individual. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές επεμβαίνει στην απόκριση του κινητήρα και στο βάρος του τιμονιού.

Get it on Google Play Download on the App Store