Σπορ και κυριλέ αυτοκίνητο με 20.990 ευρώ

Τα αυτοκίνητα που διαθέτουν σπορ χαρακτηριστικά αλλά και στοιχεία πολυτελείας, ανέκαθεν προσέλκυαν το αγοραστικό κοινό. Ωστόσο, όσοι θέλουν σε ένα μοντέλο να προσφέρονται και τα δύο αυτά γνωρίσματα, συνήθως καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ευτυχώς όμως υπάρχει και μια εξαίρεση στον κανόνα, που ακούει στο όνομα Hyundai i30 Fastback N Line. Το μικρομεσαίο μοντέλο με το μοναδικό 5θυρο κουπέ αμάξωμα ταιριάζει με απόλυτη ισορροπία τα δυναμικά στοιχεία με premium εικόνα και υπερπλούσιο εξοπλισμό, στην άκρως δελεαστική τιμή των 20.990 ευρώ.

Καταρχήν, τα βλέμματα αιχμαλωτίζονται από τον εμβληματικό του σχεδιασμό, οποίος υιοθετεί στοιχεία από το κορυφαίο i30 Fastback N. Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, το i30 Fastback N Line κάνει αμέσως τη διαφορά, χάρη στον πιο αιχμηρό προφυλακτήρα με τη διαφορετική μάσκα, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς και σπόιλερ. Αντίστοιχα και πίσω ο προφυλακτήρας με το διαχύτη είναι πιο ανάγλυφος, ενώ στο κέντρο του κυριαρχεί το τριγωνικό φως ομίχλης LED. Σημεία αναφοράς αποτελούν ακόμα οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών (στο 1.0 T-GDi), τα λογότυπα N Line και οι μαύροι καθρέπτες.

Σπορ ατμόσφαιρα περιβάλλει και το θάλαμο των επιβατών του i30 Fastback N Line. Το δερμάτινο τιμόνι N Line συνδυάζει άνεση και έλεγχο με τη φινέτσα του διάτρητου δέρματος, τα σπορ καθίσματα παρέχουν ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενώ οι κόκκινες ραφές, τα μεταλλικά πεντάλ και ο επιλογέας ταχυτήτων N Line ολοκληρώνουν το αισθητικό πακέτο. Μαζί με όλα αυτά συμπληρώστε την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τους άνετους χώρους των επιβατών, το ευρύχωρο πορτ μπαγκάζ των 450 λίτρων και τη μακροσκελή λίστα του στάνταρ εξοπλισμού.

Ξεκινώντας από τα στοιχεία ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, περιλαμβάνει στάνταρ 6 αερόσακους και τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και αυτόματης λειτουργίας μεγάλης σκάλας φώτων. Μαζί με αυτά ενσωματώνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη αφής 8 ιντσών, πλήρη φώτα LED, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό και πάρα πολλά ακόμα.

Στην τιμή των 20.990 ευρώ, διατίθεται το i30 Fastback N Line με τον γνωστό και αποδοτικό 3κύλινδρο 1.000άρη turbo κινητήρα, ισχύος 120 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο παρουσιάζει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία δίχως να μεταφέρει κραδασμούς και ενοχλητικούς θορύβους στο εσωτερικό, είναι πρόθυμο στο πάτημα του γκαζιού, έχει καλή ελαστικότητα και κινεί σβέλτα το αμάξωμα των 1,3 τόνων (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ. και τελική ταχύτητα 196 χλμ./ώρα). Παράλληλα, η εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 βρίσκονται μεταξύ 5,4-6,2 λτ./100 χλμ. και 123-141 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Μαζί με όλα τα παραπάνω προσθέστε και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά, που ενισχύει το πιο σφιχτό σετάρισμα των ανεξάρτητων σε όλους τους τροχούς αναρτήσεων. Σε συνδυασμό με την ποιοτική κύλιση, την άνεση και τα αυξημένα επίπεδα ασφαλείας σε κάθε διαδρομή, το i30 Fastback N Line 1.0 T-GDi στην τιμή των 20.990 ευρώ δεν έχει αντίπαλο.

Get it on Google Play Download on the App Store