Τα οικογενειακά αυτοκίνητα με τη χαμηλότερη τιμή

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι είναι άμεσα συναρτώμενοι με τις ανάγκες του καθενός. Η πλειοψηφία των αγοραστών ψάχνει στα οικογενειακά μοντέλα, όπως είναι τα πολύ δημοφιλή μικρά SUV, ενώ και τα μικρομεσαία χάτσμπακ έχουν ενδιαφέρον, γιατί παρέχουν χώρους και είναι πιο οικονομικά από τα μικρομεσαία SUV.

Ποια είναι όμως τα μοντέλα μεταξύ των B-SUV και μικρομεσαίων 5θυρων που πωλούνται στις χαμηλότερες τιμές; Η απάντηση έρχεται από την γκάμα της Hyundai και αφορά το Bayon 1.2 MPi 84 hp Exclusive (από 16.940 ευρώ) και το i30 1.5 DPi 110 PS Premium (18.190 ευρώ). Σε προσιτές τιμές διατίθενται και άλλες εκδόσεις τους, όμως αυτές θα καλύψουν πλήρως όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα.

Hyundai Bayon 1.2 MPi 84 hp

Το 1.200άρι Bayon αν και είναι το μικρότερο και οικονομικότερο σε τιμή SUV στην γκάμα της Hyundai, εκπλήσσει με τους χώρους του. Το ανάγλυφο αμάξωμα των 4.180 χλστ. μήκους «κρύβει» ένα ευρύχωρο εσωτερικό, όπου χωρίς καμία παραχώρηση θα φιλοξενηθούν 4 άτομα. Επίσης, μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι το πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων, όπου η εταζέρα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στην πλάτη του πίσω καθίσματος. Πρόσθετα, η καμπίνα του Bayon είναι γεροδεμένη και προσφέρει πολύ καλή εργονομία.

Το 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ των 1.2 λτ. με τους 84 ίππους ακούγεται λίγο, όμως επιδεικνύει την απαραίτητη σπιρτάδα, είναι ελαστικό και κρατά ρυθμούς στην εθνική οδό, χάρη και στη κοντή κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου. Το Bayon έχει ως απώτερο στόχο να προσφέρει άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις σε όλες τις συνθήκες, κάτι που το καταφέρνει πολύ καλά στην πράξη και σε κάθε διαδρομή εντός και εκτός πόλης.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση οδικών σημάτων ταχύτητας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, φώτα ημέρας και θέσεως LED, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων. Τιμή: από 16.940 ευρώ (έκδοση Exclusive).

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.197 κ.εκ., Ισχύς: 84 PS/6.000 σ.α.λ., Ροπή: 118 Nm/4.200 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 13,5 δλ., Τελική ταχύτητα: 165 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 5,1 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 121 γρ./χλμ.*

Hyundai i30 1.5 DPi 110 PS

Πρόκειται για ένα αξιόλογο αυτοκίνητο με λίγα χρήματα και πλήρως εξοπλισμένο, που είναι σε θέση να καλύψει άνετα τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Το i30 με το «αιχμηρής» αισθητικής αμάξωμα των 4.340 χλστ. μήκους διακρίνεται και για την προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή του εσωτερικού του. Μαλακά υλικά συναντώνται στο ταμπλό και στις πόρτες, ενώ τα επιμέρους τμήματα είναι πολύ καλά συναρμολογημένα. Από πλευράς χώρων, στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα γόνατα, το κεφάλι και διαθέσιμο πλάτος, ενώ το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 395 λίτρων.

Το πιο οικονομικό i30 είναι παράλληλα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα της κατηγορίας με ατμοσφαιρικό κινητήρα. Πρόκειται για το μηχανικό σύνολο 1.5 DPi (Dual Port Injection) των 110 ίππων, το οποίο εξασφαλίζει καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ.). Στην οδήγηση το μικρομεσαίο Hyundai εμφανίζεται πολύ άνετο και ισορροπημένο, καθώς και εύκολο στους χειρισμούς.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*: Κυβισμός: 1.498 κ.εκ., Ισχύς: 110 PS/6.000 σ.α.λ., Ροπή: 144 Nm/3.500 σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 12,3 δλ., Τελική ταχύτητα: 187 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 5,6 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 127 γρ./χλμ.*

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αυτόματο άναμμα φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, air condition, προβολείς ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων και ζάντες αλουμινίου. Τιμή: από 18.190 ευρώ (έκδοση Premium).

*Εργοστασιακές μετρήσεις

Get it on Google Play Download on the App Store