Σπορ και πλούσιο αυτοκίνητο με 19.590 ευρώ

Όλοι όσοι αγοράζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο θέλουν να μη λείπει τίποτα απολύτως από τον εξοπλισμό του, αλλά να μην κοστίζει και μια περιουσία. Αν παράλληλα συνοδεύεται από αποδοτικό κινητήρα με χαμηλή κατανάλωση και διαθέτει «πικάντικη» εμφάνιση, τότε αποτελεί μια ιδανική πρόταση αγοράς.

Όλα τα παραπάνω ζητούμενα και πολλά ακόμα, θα τα βρει κανείς στο πληρέστατο i20 1.0 T-GDI 100 PS N Line. Καταρχήν διαφέρει σημαντικά εξωτερικά από τις άλλες εκδόσεις και θυμίζει το κορυφαίο στην γκάμα, i20 N. Το μικρό σπορ Hyundai ξεχειλίζει από δυναμισμό και ενέργεια, από όλες τις πλευρές του. Κυρίαρχα στοιχεία είναι ο πιο μυώδης εμπρός προφυλακτήρας, η ανάγλυφη μάσκα με σχεδιασμό εμπνευσμένο από την καρό σημαία και ένας κομψός πίσω προφυλακτήρας, με ενσωματωμένο διαχύτη και διπλές νίκελ στρογγυλές  απολήξεις της εξάτμισης. Πρόσθετα, το εμπρός σπόιλερ, οι ποδιές στα μαρσπιέ, η αεροτομή οροφής, η χαμηλωμένη ανάρτηση και οι 17άρες ζάντες, συμπληρώνουν τα οπτικά -και όχι μόνο- ερεθίσματα.

Όσο για τον εξοπλισμό του, είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Στάνταρ είναι 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, αισθητήρες φωτός και βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ.

Ο γνωστός 1.000άρης turbo κινητήρας των 100 ίππων και 172 Nm ροπής ταιριάζει κατάλληλα στο i20, πετυχαίνοντας σβέλτες επιδόσεις με λογικές απαιτήσεις σε καύσιμο. Η Hyundai ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 188 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ. και CO2 118-123 γρ./χλμ. Τη διαφορά κάνει ο σπορ ήχος που ακούγεται από τις απολήξεις της εξάτμισης, ο οποίος ενθουσιάζει περισσότερο, όσο αυξάνονται οι στροφές του μοτέρ. Επιπλέον, η σφιχτότερη και χαμηλότερη ανάρτηση, μειώνει ακόμα περισσότερο τις κλίσεις και εντείνει την αμεσότητα τόσο του εμπρός, όσο και του πίσω μέρους. Έτσι, μαζί με όλες τις αλλαγές, χαρίζει ένα χαμόγελο στον οδηγό που αναζητά μια πιο «πικάντικη» γεύση σε εμφάνιση και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σπορ πινελιές υπάρχουν και στο εσωτερικό του i20 N Line. Αυτές εστιάζονται στο τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, τα τύπου μπάκετ καθίσματα, τις κόκκινες ραφές και λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία της καμπίνας, τα αλουμινένια πεντάλ και το διαφορετικό λεβιέ των ταχυτήτων. Επίσης, τα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη είναι άνετα και αυτά τα χαρακτηριστικά εκτιμώνται σε κάθε διαδρομή. Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν ακόμα οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές (352 λτ.), καθώς και η γεροδεμένη του κατασκευή.

Get it on Google Play Download on the App Store