100% αυθεντικό Jeep από 22.900 ευρώ

Οι λάτρεις της περιπέτειας θέλουν ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να τους ταξιδεύει παντού άνετα, με ασφάλεια, προσφέροντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να «πατήσουν» κι ανεξερεύνητα μονοπάτια. Κι όλα αυτά με μια τιμή που σίγουρα δεν θα είναι απαγορευτική.

Για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά υπάρχει μια εταιρεία που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την περιπέτεια, αλλά και με την ίδια την υπόσταση των τζιπ αυτοκινήτων γενικότερα. Ο λόγος φυσικά για τη Jeep που επί σειρά ετών χαρίζει στους πιστούς πελάτες της σκληροτράχηλα αυτοκίνητα, ικανά να κατακτήσουν κάθε γωνιά του πλανήτη. Προ ημερών η δημοφιλής μάρκα μας σύστησε με το νέο Compass με μια σειρά σημαντικών αλλαγών, ενώ η τιμή του να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική για όσα προσφέρει, αλλά και για την κατηγορία των premium SUV όπου κι εντάσσεται.

Το νέο Compass στην έκδοση Sport με τον 1.3 GSE κινητήρα των 130 ίππων με την κίνηση στους εμπρός τροχούς και το χειροκίνητο κιβώτιο, ξεκινάει από τα 22.900 ευρώ. Συνολικά υπάρχουν διαθέσεις 6 εκδόσεις (Sport, Longitude, Limited, S, Trailhawk και 80th Anniversary). Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων είναι το σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με οθόνη από 8,4 έως και 10,10 ίντσες , οι ζάντες αλουμινίου, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που περιλαμβάνει:

  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών
  • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού
  • Intelligent Speed Assist
  • Lane Support System
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας

Ακόμα ένα μεγάλο δέλεαρ για την αγορά του νέου Compass είναι η κάλυψη με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Επιβλητικό αμάξωμα

Το νέο Jeep Compass φρεσκαρίστηκε με σκοπό να διατηρήσει την κυριαρχία του, αλλά και το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Σχεδιαστικά κατορθώνει να είναι δυναμικό και κομψό παράλληλα. Οι σχεδιαστές της Jeep φρόντισαν να ανασχεδιάσουν την εμπρός μάσκα, τις γρίλιες, αλλά και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, δίνοντας τους μια επιπλέον αγριάδα. Την ίδια στιγμή ο επιθετικός σχεδιασμός των προφυλακτήρων συνδυάζεται ιδανικά με το τραπεζοειδές σχήμα των φτερών, το οποίο αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα αυθεντικά Jeep.

Full ποιότητα και τεχνολογία!

Η ποιότητα του Compass είναι έκδηλη με το που κάποιος ανοίξει την πόρτα και κάτσει στο πολυτελές εσωτερικό! Οι καθαρές γραμμές και η κορυφαία επιλογή υλικών συμβάλουν στη δημιουργία μιας κομψής καμπίνας που αποπνέει υψηλή ποιότητα και πολυτέλεια. Το ταμπλό είναι ολοκαίνουργιο και ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής για το infotainment, διάστασης 10,1 ιντσών, που μοιάζει να αιωρείται, ενώ εξίσου εντυπωσιακός είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών. Στα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα θα βάλουμε επίσης τις οριζόντιες λωρίδες που διατρέχουν το ταμπλό από άκρη σε άκρη, τους όμορφα καμουφλαρισμένους αεραγωγούς, αλλά και το  καινούργιο τιμόνι.

Οι λάτρεις της τεχνολογίας δεν θα έχουν κανένα παράπονο, μιας και η καμπίνα του Jeep Compass την προσφέρει σε αφθονία. Έτσι λοιπόν ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης του κινητού του, αλλά και τις φωνητικές εντολές, αρκεί να πει Hey Jeep και να ζητήσει ότι θέλει. Το στάνταρ σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 το οποίο -εκτός των άλλων- προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring με συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Οι επιβάτες του Jeep Compass θα βολευτούν με άνεση στην καμπίνα, όπως και τα καθημερινά τους μικροαντικείμενα, μιας και υπάρχει πλήθος θηκών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κεντρική κονσόλα με 7,2 λίτρα αποθηκευτικών χώρων, τιμή σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Εξίσου άνετα όμως θα μεταφερθούν κι οι αποσκευές τους στο πορτ μπαγκάζ των 438 λίτρων, που εκτοξεύεται στα 1.387 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων!

Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης

Το νέο Compass είναι το πρώτο Jeep επί ευρωπαϊκού εδάφους, που εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, έχοντας παράλληλα στο στάνταρ εξοπλισμό το πακέτο επικουρικών συστημάτων ADAS. Αυτό περιλαμβάνει αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας βάσει εκάστοτε ορίου (Intelligent Speed Assist), αναγνώριση και προειδοποίηση του οδηγού για τα επίπεδα κόπωσης (Drowsy Driver Alert) και αυτόματο φρενάρισμα (Automatic Emergency Braking), με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών.

Ικανός ο 1.3άρης GSE των 130 ίππων

Το εντυπωσιακό Jeep Compass στην έκδοση που σας περιγράφουμε κινείται από τον ικανό 1.300άρη turbo κινητήρα, με ισχύ 130 ίππων στις 4.750 σ.α.λ και 270 Nm ροπής, από τις μόλις 1.560 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται από το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο, με την δύναμη να καταλήγει στον εμπρόσθιο άξονα. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και με ισχύ 150 ίππων και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επίσης 6 σχέσεων. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει βελτιωθεί με σκοπό την καλύτερη απόκρισή του στο χαμηλό φάσμα στροφών, αλλά και στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά 27%, ικανοποιώντας παράλληλα και στον τομέα των επιδόσεων. Έτσι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,2 δλ., με το κοντέρ να τερματίζει στα 192 χλμ./ώρα. Κι όλα αυτά με μέση κατανάλωση 6,6 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 152 γρ./χλμ.

Το μηχανολογικό πακέτο συμπληρώνεται εξαιρετικά από την ανάρτηση που αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Ένας συνδυασμός που κατορθώνει να προσφέρει άνεση, ευθυβολία, αλλά και πρόσφυση σε κάθε είδους οδόστρωμα.

Get it on Google Play Download on the App Store