4κίνητο & αυτόματο SUV 200 PS στα λιγότερα λεφτά

Όταν είμαστε έτοιμοι για μια αγορά, θέλουμε τα λεφτά μας να πιάσουν τόπο. Να πάρουμε το καλύτερο δυνατό, στη μικρότερη δυνατή τιμή. Νοοτροπία που σίγουρα βρίσκει εφαρμογή και κατά την επιλογή ενός νέου αυτοκινήτου.

Οι προτάσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά είναι άφθονες, ικανοποιώντας κάθε γούστο και οικονομικό βαλάντιο. Απλά θέλει μια καλή έρευνα για να πέσετε πάνω στην ευκαιρία. Αλλά για να μη ψάχνετε, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε ένα μοντέλο που ανήκει στην SUV κατηγορία, είναι 4κίνητο, αυτόματο και με δύναμη που αγγίζει τα 200 άλογα. Μη φωνάζετε ότι δεν υπάρχει τέτοιο μοντέλο στην ελληνική αγορά, γιατί διατίθεται και είναι το νέο Hyundai Kona. Πιο συγκεκριμένα στην έκδοση με τον 1.6 turbo κινητήρα βενζίνης  των 198 ίππων, αυτόματο και δικίνητο κοστίζει από 23.390 ευρώ. Ως 4κίνητο στην πρώτη έκδοση Premium ξεκινάει από τα 25.890 ευρώ.

Στην έκδοση αυτή, o κάτοχος του νέου Kona απολαμβάνει έναν πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας με τα εξής στοιχεία: 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, σύστημα εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, cruise control, φώτα LED, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών και πάρα πολλά ακόμη.

Μηχανολογικά τώρα, το νέο Kona με το συγκεκριμένο μοτέρ, είναι ταχύτατο. Οι 198 ίπποι αποδίδονται στις 6.000 σ.α.λ., με τη ροπή των 265 Nm να είναι διαθέσιμη από τις 1.600 σ.α.λ. έως τις 4.500 σ.α.λ. Ανάλογα με την έκδοση, η δύναμη περνάει στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Θα χρειαστούν 7,7 δλ. για να πάει η βελόνα του ταχυμέτρου στα πρώτα 0-100 χλμ./ώρα, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση κατανάλωση, όπως ανακοινώνει η Hyundai είναι στα 6,6 λτ./100 χλμ. (7,3 το 4κίνητο) με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 150 γρ./χλμ. (166 το 4κίνητο) σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Η τετρακίνηση διαθέτει την τεχνολογία H-TRAC με αυτόματη κατανομή ροπής εμπρός-πίσω (από 100%-0% έως και 50%-50%) και με επιλογή Lock χαμηλών ταχυτήτων (σταθερή κατανομή 50%-50%). Το Kona 4WD έχει απόσταση από το έδαφος 170 χλστ., γωνία εισόδου 17,5 μοίρες, ράμπας 16,7 μοίρες και εξόδου 29,6 μοίρες. Σημαντική διαφορά μεταξύ 2κίνητου και 4κίνητου, είναι ότι το 4WD διαθέτει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, έναντι του ημιάκαμπτου άξονα.

Το ανανεωμένο Kona, εκτός από τους νέους κινητήρες διακρίνεται και για τις αλλαγές στον σχεδιασμό. Στο πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός άκρο του αμαξώματος υπάρχει νέος προφυλακτήρας, μάσκα και φωτιστικά σώματα. Αντίστοιχα και πίσω συναντώνται διαφορές στον προφυλακτήρα και στα φανάρια. Πινελιές ανανέωσης έχει και η καμπίνα, με την συνολική εικόνα να είναι άκρως αναβαθμισμένη, με το πλέον εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό να είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store