Αρχοντικό σε όλα του SUV με 31.590 ευρώ

Στα SUV και ειδικά σε αυτά της μικρομεσαίας κατηγορίας, τα στάνταρ και τα απαιτούμενα έχουν ανέβει σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε τη σημερινή εποχή για να αποκτήσει κανείς ένα πληθωρικό σε όλα τα επίπεδα αυτοκίνητο, χωρίς να κάνει κάπου παραχωρήσεις, θα πρέπει να έχει κάνει ένα προϋπολογισμό που ξεπερνά κατά πολύ τις 30.000 ευρώ. Ένα τέτοιο αρχοντικό και γενναιόδωρο σε όλους τους τομείς SUV, είναι το Hyundai Tucson. Εντυπωσιακό σχεδιαστικά, φουλ εξοπλισμένο, με πληθώρα κινητήρων, αυξημένες ανέσεις και εφοδιασμένο με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Πλουσιοπάροχος εξοπλισμός

Χαρακτηριστικά που ισχύουν από την πρώτη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp Exclusive, η οποία πωλείται στην πολύ ανταγωνιστική (για τα δεδομένα της κατηγορίας πάντα) τιμή των 29.990 ευρώ. Όμως, από τι στιγμή που θα φτάσει κανείς αυτή την κλίμακα χρημάτων, αξίζει να δώσει επιπλέον 1.600 ευρώ για να «ανέβει» στην επόμενη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 180 hp Premium των 31.590 ευρώ, μιας και δεν θα του λείψει τίποτα.

  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματη έκτακτη πέδηση
  • Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός – πίσω
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Μαζί με αυτά, η Hyundai παρέχει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, 5 χρόνια ετήσιο τεχνικό έλεγχο, και από 5 έτη δωρεάν οδική βοήθεια και εγγύηση βαφής.

Πολυτέλεια και ευρυχωρία εντός

Πριν αναφερθούμε στον εσωτερικό «κόσμο» του νέου Hyundai Tucson, είναι σίγουρο ότι το ξεχωριστής αισθητικής και πληθωρικό αμάξωμά του έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του εν δυνάμει αγοραστή. Μπαίνοντας στο θάλαμο των επιβατών, θα εντυπωσιαστεί από τον αρμονικό σχεδιασμό, την τεχνολογία, τους χώρους και την ποιότητα κατασκευής με την πολυτέλεια που αποπνέει. Τα περισσότερα μέρη του ταμπλό και των εμπρός θυρών αποτελούνται από μαλακές επενδύσεις, ένθετα από ύφασμα, διακοσμητικά λάκας πιάνου και ματ χρώμιο. Η δε συναρμογή και το φινίρισμα είναι προσεγμένα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το εσωτερικό του νέου Hyundai Tucson παρέχει απλόχερα χώρους για όλους τους επιβάτες. Στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα πόδια είναι υπεραρκετός και για τους πιο ψηλούς, ενώ ο χώρος αποσκευών των 577 λίτρων είναι η… χαρά του φορτώματος.

Αρχοντικό και σε πάτημα

Από ένα μικρομεσαίο οικογενειακό SUV όπως είναι το Hyundai Tucson, το βασικό ζητούμενο του πελάτη, είναι η παροχή υψηλής άνεσης και ασφάλειας στο δρόμο. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις εντυπωσιάζουν με το πόσο αποτελεσματικά διαχειρίζονται τις ανωμαλίες των δρόμων, εξαφανίζοντάς τες από τους επιβάτες. Το Tucson είναι ιδανικό για ταξίδια και «καταπίνει» με χαρακτηριστική ευκολία μπόλικα χιλιόμετρα στους αυτοκινητόδρομους. Παράλληλα παρουσιάζεται ιδιαίτερα σταθερό και σε ορεινούς δρόμους με στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές και οι τάσεις υποστροφής με πιεσμένο το γκάζι μέσα στην στροφή «σβήνουν» με την επέμβαση του ESP.

Δυνατός και ραφιναρισμένος κινητήρας

Ο 1.600άρης turbo κινητήρας βενζίνης των 180 ίππων και με τη ροπή των 265 Nm είναι κατάλληλος για τις ανάγκες του αμαξώματος των 1,5 τόνων. Η μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω του εξελιγμένου μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων iMT, όμως υπάρχει και η επιλογή του 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη (από 33.090 ευρώ το 150 hp και από 35.790 ευρώ το 180 hp). Επιπλέον ισχύ κατά τις εκκινήσεις και ενδιάμεσες επιταχύνσεις παρέχει το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid με τον ηλεκτροκινητήρα των 16 ίππων και 55 Nm ροπής. Ο θόρυβος που περνάει στο εσωτερικό φιλτράρεται από την αποτελεσματική ηχομόνωση, ενώ στο ταξίδι η μακριά 6η ταχύτητα κρατά χαμηλά τις στροφές του μοτέρ ((130 χλμ./ώρα με 2.600 σ.α.λ.).

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 180/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 265/1.500-4.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,4
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 205
Κατανάλωση* (λτ./100 χλμ.) 9,0
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 122
Βάρος (κιλά) 1463-1.588
*Δοκιμής

 

Get it on Google Play Download on the App Store