Big deal φουλ στάνταρ SUV με 19.090 ευρώ

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος, είναι ίσως η τιμή. Αρκετοί θέτουν «ταβάνι» τις 20.000 ευρώ για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες τους και με αυτά τα λεφτά προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός μικρού SUV. Άλλωστε τα B-SUV απευθύνονται σε μια ευρεία γκάμα κοινού, από νεαρές ηλικίες έως οικογενειάρχες, μιας και είναι οικονομικά στην αγορά και στη χρήση, πρακτικά και είναι σε θέση να μεταφέρουν τέσσερα άτομα με τις αποσκευές τους.

Με λιγότερο από 20.000 ευρώ και συγκεκριμένα με 19.090 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση), η Hyundai προσφέρει το δημοφιλές SUV Kona, στη δεύτερη εξοπλιστική έκδοση Premium (η αρχική Exclusive κοστίζει από 18.090 ευρώ). Με κάτι παραπάνω από 19 χιλιάρικα, το Kona διαθέτει υπερπλήρη εξοπλισμό και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιήσει άπαντες. Ενδεικτικά περιλαμβάνει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Φώτα LED
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών

Μοντέρνο και πρακτικό εσωτερικό

Μετά την σχετικά πρόσφατη ανανέωση που δέχτηκε το Kona, υπήρξε και τεχνολογική αναβάθμιση στο εσωτερικό του, με την προσθήκη του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και της μεγαλύτερης κεντρικής οθόνης αφής του συστήματος πολυμέσων των 8 ιντσών. Από εκεί και πέρα η καμπίνα του Kona διακρίνεται για τη στιβαρή αίσθηση που αποπνέει, χάρη και στο γεροδεμένο δέσιμο των σκληρών πλαστικών και των επιμέρους επιφανειών. Ο οδηγός θα κάτσει αναπαυτικά και θα βολευτεί εύκολα στη θέση του, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο  πρόβλημα με την εργονομία. Επίσης, ο θάλαμος των επιβατών του Kona προσφέρεται για τις μετακινήσεις τεσσάρων ατόμων χωρίς παραχωρήσεις, με το πορτ μπαγκάζ να φτάνει τα 374 λίτρα.

Ευχάριστο και ασφαλές στο δρόμο

Η στιβαρότητα που αποπνέει το αυτοκίνητο συνεχίζεται και στο δρόμο, όπου τις εντυπώσεις κλέβει και η ποιοτική κύλιση και ο επιτυχημένος συνδυασμός άνεσης και σταθερότητας. Παράλληλα, το Kona είναι ευέλικτο και πολύ εύκολο στους χειρισμούς, κάνοντας έτσι πιο ξεκούραστη την οδήγηση στην πόλη. Σύμμαχος του οδηγού είναι και ο αποδοτικός και ισορροπημένος σε λειτουργία turbo 3κύλινδρος κινητήρας 1.0 T-GDi, ισχύος 120 ίππων και 172 Nm ροπής στις 1.500 – 4.000 σ.α.λ. Αμέσως εκτιμάται η ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία, αφού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν εισέρχονται τυχόν ανεπιθύμητοι θόρυβοι, κραδασμοί ή δονήσεις. Το 1.000άρι υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ τραβάει εξαιρετικά από τις χαμηλές κιόλας στροφές, προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και τελική ταχύτητα 181 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 132 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store