Χαρισματικό Opel Crossland από 22.400 ευρώ

Το δημοφιλές SUV της Opel, το νέο Crossland, είναι σε θέση να καλύψει πολλαπλές ανάγκες, όπως είναι τις καθημερινές μετακινήσεις με ευελιξία, μέχρι και μακρινά ταξίδια με άνεση και ασφάλεια. Το Opel Crossland διατίθεται σε ελκυστικές τιμές με τους turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ τώρα συμφέρει ακόμα πιο πολύ μέσω της Επιδότησης Ανταλλαγής της Opel. Το όφελος ανάλογα το αυτοκίνητο φτάνει μέχρι τις 2.700 ευρώ, συν του ότι η Opel παρέχει σύντομο χρόνο παράδοσης, εγγύηση τελικής τιμής και 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Κομψός σχεδιασμός με διακριτικό δυναμισμό

Τα σύγχρονα Opel ξεχωρίζουν όλα ανεξαιρέτως για τον πολύ ελκυστικό τους σχεδιασμό, ο οποίος συνδυάζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά με τη γερμανική «στιβαρότητα». Στοιχεία που υιοθετεί και το σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Γερμανία, Opel Crossland, με το κόμπακτ καλλίγραμμο αμάξωμα των 4.217 χιλιοστών μήκους. Σημεία αναφοράς της σχεδιαστικής του ταυτότητας αποτελεί η χαρακτηριστική μαύρη μάσκα Vizor, τα φωτιστικά σώματα με τις έντονες γωνίες και ο πλατύς αεραγωγός με το πλαίσιο περιμετρικά του. Στις πλευρικές του επιφάνειες διακρίνονται μεμιάς τα νεύρα σε σχήμα τόξου, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχούν τα ψηλά τοποθετημένα φώτα.

Σε τιμές από 22.400 ευρώ

Οι τιμές του Opel Crossland είναι ανταγωνιστικές για τα δεδομένα της κατηγορίας των μικρών SUV. Επίσης, είναι από τα ελάχιστα πλέον μοντέλα που διαθέτει στην γκάμα του και πετρελαιοκινητήρα. Συγκεκριμένα στην αρχική έκδοση 1.2 Turbo 110 hp Edition κοστίζει από 22.400 ευρώ και προσφέρει τον εξής στάνταρ εξοπλισμό:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από λωρίδα κυκλοφορίας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίων ταχύτητας
  • Φώτα LED
  • Infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Air condition
  • Δερμάτινο τιμόνι

Με πολύ μικρή επιβάρυνση της τάξεως των μόλις 500 ευρώ, η μεσαία έκδοση Family Edition (από 22.900 ευρώ) συμφέρει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον διαθέτει: Διζωνικό κλιματισμό Κάμερα οπισθοπορείας Προβολείς ομίχλης Αισθητήρες φωτός και βροχής. Στην κορυφή των εκδόσεων του Opel Crossland βρίσκεται η Elegance, με τιμή από 23.800 ευρώ. Πρόσθετα εξοπλίζεται με: Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων Επιπλέον ρυθμίσεις στα εμπρός καθίσματα Υποβραχιόνιο οδηγού Νίκελ διακοσμητικά Φιμέ πίσω παράθυρα Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Σε κάθε περίπτωση έξτρα όφελος προσφέρει η Επιδότηση Ανταλλαγής της Opel.

Προσεγμένο σε ποιότητα και πρακτικό εσωτερικό

Τα θετικά γνωρίσματα του Opel Crossland αφορούν και τη συνολική εικόνα του εσωτερικού του. Καταρχήν, είναι εμφανής η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του, χάρη στο συνδυασμό του μαλακού πλαστικού στο ταμπλό με την προσοχή που έχει δοθεί στη συναρμογή και το φινίρισμα των επιμέρους επιφανειών. Στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενείται η εύχρηστη οθόνη των 7 ιντσών του infotainment και πιο κάτω είναι τοποθετημένα τα χειριστήρια του κλιματισμού. Παρά τις μαζεμένες εξωτερικές του διαστάσεις, το Crossland είναι σε θέση να εξυπηρετήσει χωρίς παραχωρήσεις τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων. Έξτρα πρακτικότητα παρέχει το προαιρετικό συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο με απλές κινήσεις αυξάνει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από τα 410 λίτρα στα 520 λίτρα. Για ακόμα περισσότερη χρηστικότητα τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε διάταξη 40/60 και το υποβραχιόνιο πέφτει ανεξάρτητα από τα καθίσματα, επιτρέποντας έτσι τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.255 λίτρα, ενώ με το ρυθμιζόμενο σε ύψος δάπεδο του πορτ μπαγκάζ μπορεί να δημιουργηθεί μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια.

Άνετο στην οδήγηση και με αποδοτικούς κινητήρες

Κύριο ζητούμενο για το κοινό που θέλει ένα καινούργιο μικρό SUV για να κινείται καθημερινά στην πόλη, αλλά και για να φεύγει εκτός αυτής, είναι η άνεση. Το Opel Crossland εκτός από το ότι είναι ξεκούραστο, παρουσιάζεται ευχάριστο στην οδήγηση, εύκολο στους χειρισμούς και ευέλικτο. Επίσης, παρέχει απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα, ενώ και τα καθίσματα είναι αρκετά άνετα, ειδικά αν επιλεγούν τα εργονομικά καθίσματα ΑGR. Η σταθερότητα στο εθνικό δίκτυο είναι πολύ καλή, χαρακτηριστικό που αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, όπως αντίστοιχα ισχύει και σε διαδρομές με στροφές, όπου οι αντιδράσεις του είναι πάντα προοδευτικές.

Σύμμαχοι του οδηγού είναι σε κάθε περίπτωση και οι προηγμένης τεχνολογίας αποδοτικοί κινητήρες. Είτε πρόκειται για τους turbo βενζίνης των 1.2 λτ. με τους 110 ή 130 ίππους, είτε για τον πετρελαιοκινητήρα 1.5D 110 hp, η δύναμη είναι πάντα παρούσα, μαζί με πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές. Τα μηχανικά αυτά σύνολα εξασφαλίζουν παράλληλα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων, προσφέροντας ακόμα περισσότερο όφελος στον οδηγό.

Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο Opel Crossland
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έκδοση 1.2Τ 110 hp 1.2Τ 130 hp
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.199 1.199
Ταχύτητες 6 6 Auto
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/5.500 130/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 205/1.750 230/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10.9 10,2
Τελ. Ταχ. (χλμ./ώρα) 187 198
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 5,8 6,3
CO2 (γρ./χλμ.) 132 142
*Εργοστασιακές μετρήσεις

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έκδοση 1.5D 110 hp
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.499
Ταχύτητες 6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/3.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 250/1.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 11,8
Τελ. Ταχ. (χλμ./ώρα) 185
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.) 4,9
CO2 (γρ./χλμ.) 127
*Εργοστασιακές μετρήσεις
Get it on Google Play Download on the App Store