Ερωτεύσιμο στην καρδιά και στο μυαλό SUV με 23.330€

Τη σημερινή ημέρα γιορτάζουν όλοι όσοι αισθάνονται ερωτευμένοι με το έτερον ήμισυ, με την ίδια τη ζωή και γενικά με όλους όσους πραγματικά αγαπούν. Ως γνωστόν, ο έρωτας είναι κεραυνοβόλος και έρχεται αστραπιαία με την κιόλας πρώτη ματιά, χτυπώντας αμέσως την καρδιά και κατόπιν στο μυαλό.

Αντίστοιχα συναισθήματα μπορεί όμως να νιώσει κανείς βλέποντας ένα αυτοκίνητο, αφού και εδώ μεγάλο ρόλο παίζει η εξωτερική εμφάνιση. Σε όλους σίγουρα έχει τύχει να αντικρύσουν κάποιο μοντέλο που να εκπέμπει έντονη γοητεία και να κολλήσουν πάνω του τα μάτια τους, χαζεύοντας τα κάλλη του. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα πανάκριβο σπορ ή πολυτελείας, αφού ακόμα και ένα προσιτό SUV μπορεί να διεγείρει τις αισθήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αναμφίβολα ένα τέτοιο SUV είναι το νέο Renault Captur, με την άκρως γοητευτική του αισθητική, η οποία μαγνητίζει τα βλέμματα ανθρώπων κάθε φύλου και ηλικίας, από όποια πλευρά και να το περιεργαστούν. Τα εκφραστικά του «μάτια» (φωτιστικά σώματα), οι ανάγλυφες επιφάνειες, τα σμιλευμένα πλαϊνά του τμήματα και οι τονισμένοι ώμοι μαζί με τα εκτός δρόμου προστατευτικά τμήματα, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα θελκτικό SUV.

Έντονες συγκινήσεις προσφέρει και το εσωτερικό του, τόσο οπτικά όσο και στην αφή. Αρχικά, το βλέμμα εστιάζει στο πολύ κομψά σχεδιασμένο ταμπλό με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες. Κατόπιν την προσοχή τραβάει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη. Παράλληλα τα δάκτυλα ψηλαφίζουν τα μαλακά πλαστικά που καλύπτουν ολόκληρο το ταμπλό έως την κεντρική κονσόλα. Η προσοχή στη λεπτομέρεια δίνει την αίσθηση σε οδηγό και επιβάτες ότι βρίσκονται σε ένα πιο μεγάλο SUV, γεγονός που ενισχύει με την σειρά της και η ευρυχωρία της καμπίνας. Σε αυτή θα μετακινηθούν με πολύ άνεση μια τετραμελής οικογένεια (ή αν θέλετε δύο ερωτευμένα ζευγάρια), μαζί με τις αποσκευές τους. Πρόσθετα, χάρη στο συρόμενο κατά 16 εκατοστά πίσω κάθισμα, διαμορφώνεται ανάλογα η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ από 406 έως 520 λίτρα.

Όσο για τον εξοπλισμό, περιλαμβάνονται τα πάντα στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG Dynamic των 23.330 ευρώ: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση αλλαγής και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, πίνακας οργάνων 7 ιντσών, οθόνη infotainment 7 ιντσών και πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες φωτός και βροχής, κάμερα οπισθοπορείας, εμπρός – πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Το Renault Captur βγάζει «συναίσθημα» και στο δρόμο, συνδυάζοντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος. Είναι ένα SUV ήσυχο και με ποιοτική κύλιση, προσφέροντας ξεκούραστες διαδρομές. Επειδή όμως ο έρωτας περνάει και από το στομάχι (για κάποιους και από την τσέπη), τότε το Captur LPG θα καλύψει και αυτούς. Ο 1.000άρης turbo κινητήρας των 100 ίππων και 170 Nm ροπής (91 PS και 160 Nm με τη βενζίνη) είναι πολύ οικονομικός σε καύσιμο, ενώ το ρεζερβουάρ του LPG των 40 λίτρων εξασφαλίζει πρόσθετη αυτονομία. Σε πραγματικές συνθήκες καίει 8,5 λτ./100 χλμ. υγραέριο, τα οποία αντιστοιχούν με σχεδόν 9€/100 χλμ. (με τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή LPG 1,056€/λτ.). Πρόσθετα, το μοτέρ διαθέτει το απαραίτητο νεύρο, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,0 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ./ώρα (με το LPG).

Get it on Google Play Download on the App Store