Hyundai Bayon με 16.990 ευρώ και τα έχεις όλα!

Έφτασε η στιγμή να αλλάξετε αυτοκίνητο και πρέπει να ψάξετε ενδελεχώς για την επόμενη επιλογή σας, γιατί μια τέτοια αγορά είναι σημαντική, αφού θα δαπανήσετε αρκετά λεφτά. Χρήματα που θέλετε να πιάσουν τόπο, καλύπτοντας παράλληλα πολλές ανάγκες σας, σε χώρους, εξοπλισμό, άνεση, κατανάλωση κ.λπ.

Μπορεί όλες αυτές οι ανάγκες στο σύνολό τους να φαντάζουν δύσκολες για να συνυπάρχουν σε μια προσιτή τιμή, όμως δεν είναι, αρκεί να ξέρετε που να κοιτάξετε. Ένα αυτοκίνητο που μας συστήθηκε πρόσφατα και διακρίνεται για τα προτερήματά του, είναι το νέο compact SUV Bayon. Το νέο μοντέλο της Hyundai προσφέρεται με πληθώρα εκδόσεων και πλούσιο εξοπλισμό, σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 15.990 ευρώ (υπάρχει έκπτωση 500 ευρώ σε όλα τα Bayon). Η τιμή αυτή αφορά το αρχικό Exclusive με τον 1.2 λτ. MPi κινητήρα των 84 ίππων, ενώ με 1.000 ευρώ παραπάνω (16.990 ευρώ) μπορεί να αποκτηθεί η δεύτερη και φουλ έκδοση Premium για να μη λείπει απολύτως τίποτε.

Η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης σύγκρουσης, αναγνώρισης οδικών σημάτων, προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων. Επιπλέον οδηγός κι επιβάτες απολαμβάνουν αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους και αναδιπλούμενους καθρέπτες, συναγερμό, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, φώτα ημέρας και θέσης LED, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, μεταλλικά πεντάλ, κεντρικό υποβραχιόνιο, ατμοσφαιρικό φωτισμό, σκούρα κρύσταλλα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Σε όλα αυτά προσθέστε την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, τα 5 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας, τα 5 χρόνια δωρεάν ετήσιου τεχνικού ελέγχου και τα 5 χρόνια εγγύηση βαφής. Όλα αυτά μαζί με τον πλούσιο εξοπλισμό, αναγάγουν το Bayon ως μια άκρως δελεαστική αγορά.

Όμορφο και ξεχωριστό!

Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας, έτσι και το Bayon ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», με το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου να κερδίζει το ενδιαφέρον του παρατηρητή. Η μεγάλη εισαγωγή αέρα πρωταγωνιστεί, ενώ όμορφα δένουν με το σύνολο τα ψηλά τοποθετημένα LED φώτα ημέρας κι τα κυρίως φωτιστικά σώματα από κάτω! Το όμορφο design συνεχίζεται και πίσω, όπου εκεί τα ακροβολισμένα φανάρια σχήματος μπούμερανγκ κάνουν το αμάξωμα να δείχνει ακόμα πιο φαρδύ! Ο SUV χαρακτήρας του Hyundai Bayon των 4.180 χλστ. μήκους ενισχύεται από τα μαύρα προστατευτικά, τις ράγες οροφής, αλλά και από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 165 χιλιοστών.

Άνετη και στιβαρή καμπίνα

Τα καλά του Bayon συνεχίζονται και στην καμπίνα του, με τη στιβαρή κατασκευή και το πολύ καλό δέσιμο των επιμέρους επιφανειών. Ο σύγχρονος χαρακτήρας του Bayon ενισχύεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25 ιντσών, αλλά και την οθόνη 8 ιντσών για το infotainment. Πέρα όμως από αισθητικό και κατασκευαστικό κομμάτι, το μικρό SUV της Hyundai είναι κι ιδιαίτερα ευρύχωρο, αφού τέσσερα άτομα κινούνται χωρίς παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους άνετο αέρα για το κεφάλι και τα γόνατά τους. Οι αποσκευές τους θα βολευτούν στο βαθύ και πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων. Πολύ βολικό είναι και το σύστημα με τις ράγες που μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα η εταζέρα (στην πλάτη του πίσω καθίσματος), εφόσον αφαιρεθεί.

Ισορροπημένο δίδυμο κινητήρα – οδικής συμπεριφοράς!

Το Hyundai Bayon στην αρχική του έκδοση φιλοξενεί τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.197 κ.εκ., με ισχύ 84 ίππων και ροπή 118 Nm από τις 4.200 σ.α.λ. Οι αρετές του ενισχύονται κι από το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο με την κοντή κλιμάκωση, χαρίζοντας στο μοτέρ το απαιτούμενο νεύρο και ελαστικότητα. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,5 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση κατανάλωση, σύμφωνα με τη Hyundai είναι στα 5,1 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 121-124 γρ./χλμ.

Από τα πρώτα μέτρα που θα καλύψει κανείς πίσω από το τιμόνι του Bayon, αντιλαμβάνεται τον προσανατολισμό στην άνεση που έχει το compact SUV της Hyundai. Η ανάρτηση δουλεύει αποτελεσματικά σε όλες τις συνθήκες, εξασφαλίζοντας ποιοτική κύλιση στον αυτοκινητόδρομο και ευθυβολία. Επίσης σε δρόμο με στροφές προσφέρει άφθονη πρόσφυση και λογικές κλίσεις. Άκρως ικανοποιημένοι θα μείνετε κι από τα φρένα, (δίσκοι σε όλους τους τροχούς) που είναι ανθεκτικά, με το πεντάλ να έχει καλή αίσθηση.

Get it on Google Play Download on the App Store