Ιδανικό νέο SUV για μικρό κομπόδεμα

Ας υποθέσουμε πως είστε στην αναζήτηση ενός νέου αυτοκινήτου και θέλετε να έχει στιλ, ικανοποιητικό εξοπλισμό και λογική τιμή απόκτησης. Δύσκολος συνδυασμός για ένα μοντέλο σωστά; Ή μήπως όχι; Μπορεί οι διαθέσιμες επιλογές πλέον να είναι αρκετές, όμως όταν έρχεται η ώρα του ταμείου λιγοστεύουν τρομερά, ειδικά για όποιον αναζητά κάτι σε λογική τιμή, αφού τα αξιόλογα αυτοκίνητα από τη βασική έκδοση δεν είναι πολλά.

Ένα όμως ξεχωρίζει έντονα! Αρχικά λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης που πραγματικά τραβάει τα βλέμματα, αλλά και λόγω του ικανοποιητικού εξοπλισμού από τη βασική έκδοση. Μάλιστα η συνολική προσφερόμενη αξία εκτοξεύεται αν συνυπολογίσουμε την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση μαζί με τα πέντε χρόνια δωρεάν service που προσφέρει ο κατασκευαστής. To Kia Stonic τα έχει όλα αυτά και μάλιστα με τιμή που ξεκινάει από τα μόλις 14.790 ευρώ στην έκδοση GL Inmotion, με τον κινητήρα 1.2 λίτρων των 84 ίππων.

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει, 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, καθώς και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών. Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, με μόλις 1.100 ευρώ επιπλέον (από 15.890 ευρώ) μπορούν να επιλέξουν την έκδοση GL Optimum και να απολαμβάνουν επιπρόσθετα: Cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, υποβραχιόνιο, φώτα LED, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας με έγχρωμη απεικόνιση και καθοδήγηση πορείας.

Καλός κινητήρας και τρομερά ευκολοδήγητο!

Το όμορφο Kia Stonic κινείται από το βασικό μηχανικό σύνολο στη γκάμα του μοντέλου, τον 1.2 λτ. 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό με ισχύ 84 ίππων και ροπή 118 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 13,5 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. Ένα ακόμα ατού του Stonic είναι το πόσο φιλικό κι ευκολοδήγητο είναι από την πρώτη κιόλας επαφή. Η ανάρτηση διακρίνεται με το ελαφρώς σφιχτό set up, συνεισφέροντας σημαντικά στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, αφού παρέχει πρόσφυση σε κάθε καμπή, ενώ οι κλίσεις στις στροφές είναι λογικές για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ακόμα και υπό πίεση το Stonic θα αντιδράσει ελεγχόμενα, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό του. Σύμμαχός του είναι το άμεσο τιμόνι και τα δυνατά φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Ευχάριστο και πρακτικό!

Το Kia Stonic κατορθώνει να σε κερδίζει με ακόμα δυο σημεία του. Αρχικά με την εξωτερική του εμφάνιση, στην οποία ξεχωρίζει με τις δυναμικές γραμμές του και ειδικότερα με το Tiger Nose που τονίζει το αθλητικό και θελκτικό παρουσιαστικό του. Η ευχάριστη εικόνα του Stonic συνεχίζεται κι εντός της καμπίνας του, που είναι στιβαρή, μοντέρνα και πρακτική παράλληλα, μιας και διαθέτει αρκετές θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα σας. Από εκεί κι έπειτα ξεχωρίζει και η οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Οι χώροι για τέσσερις επιβάτες είναι αρκετοί, ενώ καλή είναι κι η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ που αγγίζει τα 352 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store