Ήρθε το Toyota Corolla Cross για ευ ζην (+τιμές)

Το πρώτο Corolla που απέκτησε SUV έκδοση, το ολοκαίνουργιο Corolla Cross, βρίσκεται στις εκθέσεις της Toyota και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο έχει την ευκαιρία να το δει από κοντά και να μάθει τις όποιες πληροφορίες για αυτό. Πλέον, η Toyota έχει δύο προτάσεις στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το πιο δυναμικό σχεδιαστικά C-HR και το άρτι αφιχθέν και πιο πρακτικό Corolla Cross.

Παρότι βασίζεται στην πλατφόρμα του Corolla και φέρει το όνομά του, δε μοιάζει με αυτό καθόλου σχεδιαστικά εξωτερικά, θυμίζοντας περισσότερο μικρότερο RAV4. Παράλληλα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το 5θυρο Corolla, όπως και από το C-HR, μετρώντας μήκος 4.460 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ., ύψος 1.620 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ. Σχεδιαστικά συγκεντρώνει ενδιαφέρον στο εμπρός άκρο του, όπου κυριαρχούν η μεγάλη διπλή τραπεζοειδή μάσκα με τους λεπτούς bi-LED προβολείς. Στα πλαϊνά τμήματα κυριαρχούν τα φουσκωμένα φτερά με τις πτυχώσεις, ενώ πίσω τα μακρόστενα φανάρια έχουν τρισδιάστατη εμφάνιση.

Το εσωτερικό του Corolla Cross έχει γνώριμη αισθητική, καθώς μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με του Corolla. Συνολικά είναι σύγχρονο σχεδιαστικά και καλής ποιότητας, ενώ την εικόνα του αναβαθμίζουν ο στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και το Toyota Smart Connect με την οθόνη αφής των 10,5 ιντσών. Επιπλέον, η αύξηση των διαστάσεων συγκριτικά με το C-HR (εκτός από το μεταξόνιο) έχει ωφελήσει τους χώρους ειδικά στο πίσω κάθισμα, όπου παράλληλα τα μεγαλύτερα παράθυρα προσφέρουν σημαντικά καλύτερη ορατότητα. Μεγαλύτερο με τη σειρά του είναι και το πορτ μπαγκάζ των 436 λίτρων (έναντι 377 λτ. στο C-HR).

To Corolla Cross ξεκίνησε την εμπορική του σταδιοδρομία με το νέο 2λιτρο υβριδικό σύνολο, συνδυαστικής απόδοσης 197 ίππων (στα μέσα του 2023 και 1.8 Hybrid 140 hp). Το δυνατό αυτό μοτέρ συνδυάζει 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα 152 ίππων και 190 Nm ροπής και ηλεκτρικό μοτέρ 113 ίππων και 207 Nm ροπής. Πρόσθετα, στο 4κίνητο AWD-i υπάρχει ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα με 41 ίππους και 84 Nm ροπής για την κίνηση των πίσω τροχών. Από πλευράς επιδόσεων, η Toyota ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ. (7,5 δλ. το AWD-i) και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 είναι 114 γρ./χλμ. (5,3 λτ./100 χλμ. και 120 γρ./χλμ. το AWD-i ).

Όσον αφορά τις τιμές του, το Corolla Cross ξεκινά από τις 31.200 ευρώ, ποσό άκρως ανταγωνιστικό για τα δεδομένα του αυτοκινήτου και της κατηγορίας, σε συνάρτηση και με τον πλήρη στάνταρ εξοπλισμό. Μεταξύ άλλων στην πρώτη έκδοση Active Plus διαθέτει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, οθόνη αφής 10,5 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, πλοήγηση, φώτα LED, φώτα ομίχλης, 2ζωνικό κλιματισμό, αισθητήρας βροχής, ζάντες αλουμίνιου 17 ιντσών κ.λπ.

To Corolla Cross Style εξοπλίζεται ακόμα με 18 ιντσών ζάντες, Bi-LED φώτα, σύστημα έξυπνης εισόδου και ασύρματη φόρτιση κινητού, φιμέ κρύσταλλα και ράγες οροφής. Στο Style Skyview προστίθεται και γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή. Στην πιο πλούσια έκδοση Lounge διατίθενται ακόμα σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου, δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος και ηλεκτρικό άνοιγμα της πόρτας του πορτ μπαγκάζ.

Τιμές Toyota Corolla Cross

  • Active Plus: από 31.200 ευρώ
  • Style: από 33.060 ευρώ
  • Style Skyview: από 33.910 ευρώ
  • Lounge: από 36.610 ευρώ
  • Για το AWD-i το κόστος αγοράς είναι υψηλότερο κατά 2.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store