Kia Stonic αυτόματο και turbo σε σεμιναριακή τιμή

Σχεδόν οι μισοί που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, καταλήγουν τελικά σε SUV, καθώς τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα. Στην πλειοψηφία τους έχουν ελκυστικό σχεδιασμό, είναι σαφώς πιο πρακτικά από τα αντίστοιχα κλασικά 5θυρα χάτσμπακ, ενώ ακόμα και τα μικρά SUV μπορούν να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας. Βέβαια, οι τιμές τους είναι υψηλότερες, όμως σε κάποια μοντέλα παραμένουν προσιτές.

Όπως ισχύει και για το δημοφιλές Kia Stonic. Η πρώτη έκδοση ξεκινά από μόλις 15.990 ευρώ, με το ατμοσφαιρικό 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων και το επίπεδο εξοπλισμού GL Inmotion. Ωστόσο, αυτοί που αναζητούν περισσότερη δύναμη και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για περισσότερη ευκολία στην οδήγηση, θα προσανατολιστούν στο 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT GL Inmotion. Η τιμή του είναι στις 18.890 ευρώ, συνοδευόμενο με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, επιλογή Drive Mode, οθόνη αφής 8 ιντσών και χειριστήρια στο τιμόνι. Με 1.000 ευρώ ακόμα, το GL Optimum περιλαμβάνει φώτα LED, κάμερα οπισθοπορείας, εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο, cruise control και ζάντες αλουμινίου.

Ο οδηγός του Stonic με τον turbo 1.000άρη κινητήρα των 100 ίππων και 172 Nm ροπής, είναι σε θέση να κινηθεί σβέλτα με ασφάλεια και άνετα σε κάθε διαδρομή. Με τη συμβολή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων, οι αστικές μετακινήσεις γίνονται πιο ξεκούραστες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών, συν την επιλογή των προφίλ οδήγησης Eco, Normal και Sport, μέσω του μπουτόν «Drive Mode». Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,7 δλ., η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα και η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,3-5,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 120-131 γρ./χλμ.

Το πολύ μοντέρνο και με σπορτίφ γραμμές αμάξωμα του Kia Stonic, διαθέτει και ένα πολύ πρακτικό εσωτερικό. Ο οδηγός του Stonic θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και θα προσαρμοστεί γρήγορα με τις λειτουργίες των διαφόρων επιμέρους χειριστηρίων. Τέσσερα άτομα θα χωρέσουν χωρίς παραχωρήσεις, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Επιπλέον, το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 352 λίτρων, με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και δίχως προεξοχές.

Get it on Google Play Download on the App Store