Kia Stonic αυτόματο και turbo σε τιμή όνειρο

Το πολύ δημοφιλές κόμπακτ SUV μοντέλο της Kia, το Stonic (πρώτο SUV σε ταξινομήσεις τον Ιούνιο στην Ελλάδα), διατίθεται με μια ευρεία γκάμα εκδόσεων εξοπλισμού και κινητήρων, αποκλειστικά βενζίνης. Οι τιμές του είναι σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα συμφέρουσες και ανταγωνιστικές, με την αρχική έκδοση 1.2 84 PS GL Inmotion να πωλείται από μόλις 14.690 ευρώ.

Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα σε ανέσεις, εξοπλισμό και δύναμη, τότε το Stonic με τον turbo κινητήρα 1.0 T-GDi 100 PS και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT στην τιμή των 17.890 ευρώ θα τους ικανοποιήσει σε κάθε επίπεδο. Να σημειωθεί ότι με αυτή την τιμή, το Stonic είναι το πιο οικονομικό μικρό αυτόματο SUV που διατίθεται στην αγορά.

Από την πρώτη έκδοση Inmotion, στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Ακόμα πιο δελεαστική πρόταση με 1.000 ευρώ παραπάνω (18.890 ευρώ) αποτελεί η δεύτερη έκδοση Optimum. Επιπλέον της Inmotion περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου, εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, πίσω θύρα USB, κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός, φώτα ημέρας LED και φώτα θέσης LED, κ.λπ. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το Stonic συνοδεύεται με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service.

Ευχάριστο στην οδήγηση και σβέλτο

Ο γνωστός και αποδοτικός 3κύλινδρος turbo 1.000άρης κινητήρας ταιριάζει κατάλληλα και στο Stonic, ενώ σε συνδυασμό με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο η οδήγηση γίνεται πιο ξεκούραστη. Το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισορροπημένη λειτουργία, δίχως κραδασμούς και δονήσεις, με πολύ καλή ελαστικότητα και απόκριση στο πάτημα του γκαζιού, αποδίδει 100 ίππους στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Kia, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι από 120 γρ./χλμ. (0 τέλη κυκλοφορίας). Το διπλού συμπλέκτη 7τάχυτο σασμάν εξασφαλίζει ομαλές και άμεσες εναλλαγές των σχέσεων μετάδοσης, είτε αυτές γίνονται πλήρως αυτόματα ή με τη μετακίνηση του επιλογέα προς τα πάνω για ανέβασμα σχέσης και κάτω για κατέβασμα.

Πολύ καλό είναι το ταίριασμα του μηχανικού συνόλου και με το πλαίσιο – αναρτήσεις – αμάξωμα του Stonic, μιας και καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία την ευελιξία με την σταθερότητα. Οι μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 4.140 χλστ.) και η υπερυψωμένη θέση οδήγησης ευνοούν τους ελιγμούς και την ορατότητα, ενώ η σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων συμβάλλει στον αποτελεσματικό έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος σε κάθε διαδρομή. Στις ευθείες, μπορεί εύκολα να αναπτύξει γρήγορους ρυθμούς και να τους διατηρήσει, ενώ ασφαλές είναι και σε δρόμους με στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές.

Στιβαρό εσωτερικό με καλούς χώρους

Στο θάλαμο των επιβατών του ανανεωμένου Kia Stonic, υπάρχουν νέοι χρωματισμοί (ανάλογα την έκδοση) και μια πιο σύγχρονη και μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Για την κατασκευή του έχει γίνει ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών στο ταμπλό και τις πόρτες, τα οποία διαθέτουν γεροδεμένη συναρμογή. Ο οδηγός θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και να εξοικειωθεί γρήγορα με τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων χειριστηρίων. Επίσης, οι χώροι του Stonic είναι αρκετοί για τη μεταφορά τεσσάρων ατόμων, μαζί με το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store