Κομψό και πολυδιάστατο SUV από 15.890 ευρώ!

Στον παραπάνω τίτλο συνδυάζονται δυο έννοιες που πραγματικά αν τις διαθέτει ένα αυτοκίνητο, τότε δεν υπάρχει πιθανότητα να μην κάνει το «κλικ» στο μελλοντικό του κάτοχο. Τόσο γιατί με την κομψότητά του θα το απολαμβάνει παρατηρώντας το, ενώ ως πολυδιάστατο θα του προσφέρει πάντοτε τη διαφορετικότητα που αναζητά.

Με τα SUV να γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια μέρες δόξας, οι κατασκευαστές φροντίζουν να προσφέρουν πληθώρα μοντέλων για να καλύψουν τη ζήτηση, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει το κοινό από αυτή την κατηγορία. Ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο για την απόκτηση ή μη ενός αυτοκινήτου είναι κι η τιμή αγοράς του, σε συνδυασμό πάντοτε με τον εξοπλισμό που προσφέρεται στα χρήματα αυτά. Μια νέα προσθήκη στα SUV έκανε πρόσφατα η Hyundai, με την παρουσίαση του compact Bayon! Το νέο αυτοκίνητο της μάρκας διακρίνεται με τη μοντέρνα και δυναμική του εμφάνιση, αλλά και με τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας που παρέχει, ακόμα και από την αρχική του έκδοση Exclusive. Η συγκεκριμένη με τον 1.2 λτ. MPi κινητήρα των 84 ίππων κοστίζει από 15.890 ευρώ (έπειτα κι από την έκπτωση των 500 ευρώ που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις του Bayon). Σε επίπεδο εξοπλισμού η Exclusive προσφέρει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης & προειδοποίησης σύγκρουσης
  • Σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής & υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες
  • Συναγερμός και αναδιπλούμενο κλειδί με τηλεχειρισμό
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων

Κομψό, όμορφο και δυναμικό!

Είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός πως τα αυτοκίνητα της Hyundai είναι από τα πλέον δυναμικά που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Για αυτό το όμορφο τελικό αποτέλεσμα, «ευθύνεται» η σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness» που ενστερνίζεται και το νέο Hyundai Bayon. Το «πρόσωπο» του αυτοκινήτου είναι από τα πλέον δυναμικά που θα συναντήσετε στην αγορά, με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα να πρωταγωνιστεί. Από εκεί κι έπειτα, θα σας ενθουσιάσουν τα ψηλά τοποθετημένα LED φώτα ημέρας, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχουν τα κυρίως φωτιστικά σώματα! Το όμορφο design συνεχίζεται και πίσω, όπου εκεί τα φανάρια θυμίζουν μπούμερανγκ. Έξυπνη ήταν κι η επιλογή των σχεδιαστών να τα τοποθετήσουν ακροβολισμένα στο αμάξωμα, τεχνική που κάνει το Bayon να δείχνει ακόμα πιο φαρδύ! Τον SUV χαρακτήρα του αυτοκινήτου ενισχύουν τα μαύρα προστατευτικά, οι ασημί ποδιές, οι ράγες οροφής, αλλά και αυξημένη απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 165 χιλιοστά.

Άρτια κατασκευασμένη κι ευρύχωρη καμπίνα!

Ο εσωτερικός κόσμος του Bayon είναι ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του νέου SUV της Hyundai. Πέρα από την ποιοτική κατασκευή του διακρίνεται επίσης και για την ευρυχωρία του, παρά τις compact εξωτερικές του διαστάσεις. Εντός της καμπίνας με άνεση θα ταξιδέψουν τέσσερα άτομα, απολαμβάνοντας επαρκή αέρα για το κεφάλι και τα γόνατά τους, ενώ για τις αποσκευές τους έχουν στη διάθεσή τους το βαθύ και πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων. Πολύ βολικό είναι και το σύστημα με τις ράγες που μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα η εταζέρα, εφόσον αφαιρεθεί. Σε επίπεδο κατασκευής επίσης δεν θα έχετε τη παραμικρή ένσταση, αφού το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από σκληρά μεν, αλλά ποιοτικά πλαστικά τα οποία διακρίνονται και για την άρτια συναρμογή τους. Η τεχνολογική υπεροχή της καμπίνας ενισχύεται από την οθόνη 8 ιντσών του συστήματος infotainment.

Πολύ ισορροπημένο στο δρόμο και άνετο

Το Hyundai Bayon των 15.890 ευρώ κινείται από τον ατμοσφαιρικής αναπνοής 1.200άρη κινητήρα, με ισχύ 84 ίππων και ροπή 118 Nm από τις 4.200 σ.α.λ. Οι αρετές του κινητήρα ενισχύονται κι από το κοντής κλιμάκωσης 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, που υποβοηθάει σημαντικά την επιτάχυνση από στάση, αλλά και τις ρεπρίζ. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,5 δλ., με τη τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση κατανάλωση, σύμφωνα με τη Hyundai είναι στα 5,1 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 να κυμαίνονται 121-124 γρ./χλμ. Το Bayon από τα πρώτα μέτρα σας ξεκαθαρίζει ότι θα είστε άνετοι κι ασφαλείς πίσω από το τιμόνι του. Οι αναρτήσεις εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα κύλισης, αλλά και κράτημαόντας όσο σφιχτές χρειάζεται ώστε το B-SUV της Hyundai να περνάει με άνεση και με λογικές κλίσεις κάθε είδους καμπή, εξασφαλίζοντας παράλληλα κι αρκετή πρόσφυση. Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνουν και τα φρένα με τους δίσκους και στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store