Μακράν σε χαμηλότερη τιμή το Audi Q3 35 TFSI

Η αγορά του αυτοκινήτου έχει γεμίσει από SUV όλων των τιμών, κατηγοριών, κινητήρων κ.λπ., τα οποία είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις εκάστοτε απαιτήσεις των πελατών. Μεταξύ αυτών, τα μικρομεσαία SUV βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση, γιατί καλύπτουν πολλαπλές ανάγκες και προσφέρουν αυξημένες ανέσεις. Στην κορυφή τοποθετούνται τα premium SUV, τα οποία αναμενόμενα είναι σημαντικά ακριβότερα, αφού οι πρώτες εκδόσεις τους ξεκινούν από σχεδόν 39.000-40.000 ευρώ.

Ωστόσο, όσοι θέλουν ένα μικρομεσαίο SUV από μάρκα πολυτελείας και στη χαμηλότερη τιμή, τότε το Audi Q3 35 TFSI στις 33.900 ευρώ δεν έχει αντίπαλο. Εφοδιάζεται με τον γνωστό και αποδοτικό κινητήρα 1.5 TFSI των 150 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και πλήρη στάνταρ εξοπλισμό. Πιο αναλυτικά διαθέτει 7 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, προβολείς LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8,8 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Όσοι το θέλουν με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ακόμα περισσότερο εξοπλισμό, τότε θα πάνε στην έκδοση Q3 Advanced 35 TFSI S tronic των 37.900 ευρώ (και πάλι χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό). Εκτός από το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διαθέτει επιπλέον του βασικού μοντέλου ασημί ποδιές στους προφυλακτήρες, διαφορετικού σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρα και μάσκα, ζάντες 18 ιντσών, το Audi music interface, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και κάμερα οπισθοπορείας.

Κινητήριος δύναμη αποτελεί ο 4κύλινδρος turbo των 1.498 κ.εκ., ισχύος 150 ίππων στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και με ροπή 250 Nm στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Ενσωματώνει το σύστημα ACT, που απενεργοποιεί τους 2 κυλίνδρους σε καταστάσεις χαμηλού φορτίου. Με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 208 χλμ./ώρα, η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 6,3 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 142 γρ./χλμ. (99 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Με το γρήγορο και με ομαλές αλλαγές σχέσεων 7άρι S tronic οι αποδόσεις και επιδόσεις είναι ίδιες, με κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 147 γρ./χλμ. (103 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Το Audi Q3 35 TFSI, πέρα από τις γρήγορες επιδόσεις προσφέρει και πάρα πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις εξασφαλίζουν άνετη διέλευση του αυτοκινήτου πάνω ακόμα και από έντονες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Υπό πίεση το μικρομεσαίο SUV στρίβει περισσότερο σαν χάτσμπακ παρά σαν SUV, με μικρές κλίσεις και υψηλή σταθερότητα.

Την ολοκληρωμένη συνολική εικόνα του Audi Q3 με το δυναμικής και στιβαρής αισθητικής αμάξωμα των 4.484 χλστ. μήκους συμπληρώνει και το άρτιο εσωτερικό του. Το ταμπλό είναι «χτισμένο» γύρω από τον οδηγό και διαθέτει εξαιρετικά υλικά και κατασκευή, μαζί με λεπτομέρειες -όπως η επένδυση αλουμινίου. Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν και οι άνετοι χώροι των επιβατών, αφού στο πίσω κάθισμα ακόμα και ψηλά άτομα έχουν αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών των 535 λίτρων, ο οποίος φτάνει τα 675 λίτρα όταν το συρόμενο πίσω κάθισμα τραβηχτεί τέρμα μπροστά.

Get it on Google Play Download on the App Store