Crossover που κάνει τα πάντα με 14.790 ευρώ

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αγοραστών που βολιδοσκοπούν την αγορά ενός crossover μοντέλου, αλλά τους φρενάρουν οι αυξημένες τιμές αλλά και εξωτερικές διαστάσεις. Κι αυτό γιατί κινούνται κατά πλειοψηφία εντός των τειχών της πόλης.

Για αυτή τη μερίδα κοινού προσφέρεται μια αξιόλογη επιλογή που συνδυάζει τις χάρες ενός crossover, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά σε μίνι διαστάσεις, ώστε η κίνηση στο αστικό περιβάλλον να μην είναι εφιάλτης. Κερασάκι στην τούρτα η καλή τιμή κτήσης που συνοδεύεται κι από αξιόλογο εξοπλισμό! Ο λόγος για το Kia Picanto X-Line οι τιμές του οποίου ξεκινούν από τα 14.790 ευρώ (αυτή τη περίοδο υπάρχει έκπτωση 500 ευρώ) για την έκδοση με τον 1.2 λτ. κινητήρα των 84 ίππων. Για όσους θέλουν την πιο σβέλτη έκδοση με τον 1.0 T-GDI των 100 ίππων θα πρέπει να δαπανήσουν 16.590 ευρώ.

Εξοπλιστικά δεν πρόκειται να σας λείψει κάτι αφού ακόμα κι από την έκδοση 1.2 Χ-Line περιλαμβάνονται:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Hill Assist
  • Air Condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, θερμαινόμενους & αναδιπλούμενους καθρέπτες με φλας
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης & πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Δίχρωμο δερμάτινο σαλόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 195/45 και πολλά ακόμα!

Είναι crossover και το δείχνει!

Το Kia Picanto X-Line κατορθώνει να ξεχωρίζει αμέσως τόσο από τις άλλες εκδόσεις του, όσο και γενικά από τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Διαθέτει ένα δυναμικό παρουσιαστικό που ενισχύεται από τους τονισμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με τύπου μεταλλικές ποδιές. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα προστατευτικά τμήματα στα μαρσπιέ, αλλά και στους θόλους των τροχών! Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις, το Picanto X-Line έχει μήκος 3.595 χλστ. πλάτος, 1.625 χλστ. και ύψος 1.500 χλστ. την στιγμή που οι διαστάσεις του απλού Picanto είναι αντίστοιχα 3.595 χλστ. 1.595 χλστ. και 1.485 χλστ. (το αυξημένο ύψος οφείλεται στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, λόγω ανάρτησης).

Ποιοτικό και ραφιναρισμένο εσωτερικό!

Τα καλά νέα συνεχίζονται και στην καμπίνα του Picanto X-Line, όπου γίνεται χρήση πολύ καλών υλικών, ενώ σε υψηλό επίπεδο είναι και η μεταξύ τους συναρμογή. Φυσικά η έκδοση X-Line έχει το δικό της χαρακτήρα, ο οποίος κερδίζει πόντους από τα δίχρωμα υλικά και τις πράσινες ραφές στα καθίσματα, με το δερμάτινο σαλόνι να ξεχωρίζει, μιας και δεν είναι κάτι που περιμένεις από ένα αυτοκίνητο πόλης και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος και πλήρης ενδείξεων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων 8 ιντσών. Πολύ καλή είναι και η ευρυχωρία του Kia Picanto (για τα μέτρα του), καθώς υπάρχει αρκετός χώρος για τέσσερις ενήλικες, οι θήκες μικροαντικειμένων είναι μεγάλες και το πορτ μπαγκάζ προσφέρει 255 λίτρα διαθέσιμου χώρου!

Ικανοποιεί ο κινητήρας & η οδική συμπεριφορά!

Ο 1.200άρης κινητήρας προσφέρει δύναμη 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 118 Nm στις 4.200 σ.α.λ., νούμερα που επιταχύνουν το Picanto X-Line στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 173 χλμ./ώρα. Όπως ανακοινώνει η Kia, η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 117 γρ./χλμ. Ικανοποιημένοι θα μείνετε όμως κι από την οδική συμπεριφορά του Kia Picanto X-Line που κατορθώνει να σας πάει παντού με άνεση κι ασφάλεια. Η εθνική οδός δεν αποτελεί πρόβλημα για το μίνι crossover της Kia, όπως και το επαρχιακό δίκτυο. Εκεί η ανάρτηση φροντίζει να παρέχει την απαιτούμενη πρόσφυση, με τις κλίσεις στις στροφές να είναι περιορισμένες, παρά την ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, συγκριτικά με τις «απλές» εκδόσεις. Σε γενικές γραμμές το Picanto X-Line παραμένει ευκολοδήγητο και ξεκούραστο, όντας παράλληλα ασφαλές και σταθερό σε κάθε διαδρομή!

Get it on Google Play Download on the App Store