Νέο Kia Stonic με μόνο 16.340 ευρώ

Με τις τιμές των αυτοκινήτων -και όχι μόνο- συνεχώς να ανεβαίνουν, οι καταναλωτές αναζητούν οικονομικές λύσεις έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τις όποιες ανάγκες τους. Πλέον, ακόμα και τα αυτοκίνητα πόλης έχουν στην πλειοψηφία του ακριβύνει αρκετά, όπως αντίστοιχα και τα δημοφιλή μικρά SUV. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν ορισμένα να διατίθενται σε προσιτές τιμές, όπως είναι το Kia Stonic.

Με τιμή που ξεκινάει από τις 16.340 ευρώ, αποτελεί το πιο προσιτό σε κόστος αγοράς μοντέλο της κατηγορίας του, απευθυνόμενο στο κοινό που θέλει να ξοδέψει τα λιγότερα δυνατά χρήματα για να αποκτήσει ένα ολοκαίνουριο B-SUV. Ωστόσο, από τον εξοπλισμό του δεν λείπει τίποτα το ουσιώδες, αφού από την πρώτη έκδοση GL Inmotion διαθέτει 6 αερόσακους, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες.

Στη δεύτερη έκδοση GL Optimum με 1.000 ευρώ παραπάνω (17.340 ευρώ) συμφέρει και πάλι, ενώ εξοπλίζεται επιπλέον με αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, cruise control, πίσω θύρα USB, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, φώτα LED και κάμερα οπισθοπορείας. Σε κάθε περίπτωση, ο κάτοχος του Stonic έχει επιπλέον όφελος από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών, συν το δωρεάν service για 5 χρόνια.

Το Stonic με το μοντέρνο και νεανικό εξωτερικό σχεδιασμό έχει κόμπακτ διαστάσεις (μήκος 4.140 χλστ.), γεγονός που ευνοεί ιδιαίτερα την ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις. Άλλωστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα διανύσει τα περισσότερα χιλιόμετρά του στην πόλη, οπότε πρέπει να είναι εύκολο στους χειρισμούς και στο παρκάρισμα. Παράλληλα, είναι σε θέση να καλύψει και πιο μακρινές διαδρομές, αφού οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση ενισχύουν τη σταθερότητα, τόσο στις ευθείες, όσο και στις στροφές. O 1.200άρης κινητήρας των 84 ίππων και των 118 Nm ροπής επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες και για «εξορμήσεις». Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Kia, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,5 δλ. και η τελική ταχύτητα είναι 165 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ.

Αν και μικρό εξωτερικά, το εσωτερικό του Stonic παρέχει καλούς χώρους για τέσσερις επιβάτες, μαζί με τις αποσκευές (352 λτ.). Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας με ένα ή δύο παιδιά. Στα θετικά της καμπίνας ανήκουν ακόμα η γεροδεμένη της κατασκευή και η πολύ καλή εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων.

Get it on Google Play Download on the App Store