Ο σύγχρονος «δούρειος ίππος» στα C-SUV

Τα αυτοκίνητα της δημοφιλούς κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV καλούνται να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες και ως εκ τούτου οι αγοραστές τους έχουν υψηλές απαιτήσεις, δεδομένου ότι θα δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό χρημάτων. Τα πιο μεγάλα C-SUV βρίσκονται κοντά στα μεσαία SUV, ενώ έχουν «κλέψει» μερίδιο τόσο από τα μικρομεσαία χάτσμπακ, όσο και από τα λίγα πλέον μεσαία σεντάν.

Μια τέτοια πρόταση είναι το νέο Kia Sportage, το οποίο από πλευράς διαστάσεων, τεχνολογιών και χώρων παραπέμπει σε μεγαλύτερης κλάσης μοντέλο. Το γοητευτικό σε σχεδιασμό και συνολική παρουσία αμάξωμά του έχει μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.645 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ. Παράλληλα, το δυναμικό του ντιζάιν το κάνει να επιβάλλεται στο δρόμο και να τραβάει με μιας τα βλέμματα.

Kia Sportage 2022 strofi-1

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του θυμίζει αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Καταρχήν, το ενιαίο πάνελ με τις δύο ενσωματωμένες οθόνες των 12,3 ιντσών (εκτός της πρώτης έκδοσης) του ψηφιακού πίνακα οργάνων και του infotainment, το αναβαθμίζουν πολύ τεχνολογικά. Σημείο αναφοράς αποτελεί και το εναλλάξιμο χειριστήριο αφής κάτω από την κεντρική οθόνη, όπου με το πάτημα ενός πλήκτρου εμφανίζονται οι λειτουργίες του κλιματισμού ή του infotainment. Την άρτια εικόνα του εσωτερικού του νέου Sportage συμπληρώνει η ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής. Πληθωρικό είναι και σε χώρους, καθώς 5 ενήλικοι επιβάτες θα βολευτούν με άνεση και έχουν στη διάθεσή τους μεγάλο πορτμπαγκάζ από 526 έως 587 λίτρα (ανάλογα το μοντέλο).

Το νέο Sportage προσφέρεται με εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όπως είναι οι 48V Hybrid 1.6 T-GDi 150 PS και 180 PS, ο ντίζελ 1.6 CRDi 136 PS, ο full hybrid 1.6 T-GDi 230 PS και ο Plug-in hybrid 1.6 T-GDi 265 PS. Ακόμα και από την πρώτη έκδοση βενζίνης των 150 ίππων, το Sportage έχει δύναμη, οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι λογικές, ενώ αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 30.490 ευρώ το 1.6 T-GDi 150 PS, από 32.790 ευρώ το 1.6 T-GDi 180 PS. και από 32.690 ευρώ το ντίζελ. Από την αρχική έκδοση Dynamic περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, τριζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Kia Sportage 2022 tablo

Get it on Google Play Download on the App Store