Πλήρες από τη βάση το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

To «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για την Ελλάδα το 2023 μετρά λίγα 24ωρα και η επιλογή έγινε με κριτήρια που αφορούν στην τεχνολογία, στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην πληρότητα της γκάμας, το σεβασμό στο περιβάλλον και οτιδήποτε άλλο συμβάλλει ώστε ταιριάζει με την ελληνική πραγματικότητα. Όλα αυτά τα ζητούμενα και πολλά ακόμα καλύπτει ο φετινός νικητής, το επιβλητικό Kia Sportage.

Από την πρώτη κιόλας έκδοση 1.6 T-GDi 150 PS 48V Hybrid LX Dynamic, το μικρομεσαίο κορεατικό SUV είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες ενός αγοραστή. Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων πετρελαίου, Full Hybrid και Plug-in Hybrid, για κάθε απαίτηση και οικονομική δυνατότητα.

Ξεκινώντας από τον εξοπλισμό του αρχικού Sportage των 30.990 ευρώ, η λίστα είναι μακροσκελής και περιλαμβάνει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόματης πέδησης
  • Σύστημα διατήρησης οχήματος στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Σύστημα αποφυγής παρέκκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας
  • Adaptive cruise control
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Επιλογή προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport)
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Μαζί με αυτά, ο πελάτης επωφελείται από τα 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή μεταβιβάσιμη εργοστασιακή εγγύηση.

Στο πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό του νέου Kia Sportage κυριαρχούν ο μοντέρνος σχεδιασμός και η πολύ καλή ποιότητα. Από τη δεύτερη έκδοση Titanium και άνω (από 34.290 ευρώ) εξοπλίζεται και με το ενιαίο κυρτό πάνελ Integrated Curved Display που ενσωματώνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής των 12,3 ιντσών. Την προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή του τονίζουν τα μαλακά υλικά στο ταμπλό με τις ραφές και στις πόρτες, η γεροδεμένη συναρμογή και το φινίρισμα με τα πολυτελή στοιχεία. Στον τομέα των χώρων, το νέο Kia Sportage είναι σε θέση να μετακινήσει 5 άτομα χωρίς να κάνουν καμία παραχώρηση. Το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο χώρο αποσκευών των 562 λίτρων.

Το δυναμικής αισθητικής «Αυτοκίνητο του 2023» επιβάλλεται στο δρόμο με την παρουσία του, ενώ παράλληλα οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν άνεση και ασφάλεια. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις με το κατάλληλο σετάρισμα ισορροπούν την άνεση με το κράτημα, σε όποια διαδρομή και να πατήσει το Sportage. Είναι τόσο σταθερό και ξεκούραστο, που «κρύβει» χιλιόμετρα, γεγονός που συνδράμει και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Πέρα από ταξιδιάρικο στις εθνικές οδούς, το νέο Kia Sportage δίνει το έναυσμα και για πίεση στις στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και η πρόσφυση των τροχών αυξημένη.

Σχετικά με τον 1.600άρη turbo κινητήρα των 150 ίππων και 250 Nm ροπής, προσφέρει σβέλτες επιδόσεις, θετικό τράβηγμα και ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ενώ ανεβάζει γρήγορα ρυθμούς με την ανάλογη πίεση στο δεξί πεντάλ. Επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας του 48V Hybrid συστήματος συνδράμει με 17 ίππους στις εκκινήσεις και ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Η Kia ανακοινώνει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 189 χλμ./ώρα, με εκπομπές CO2 από 147 γρ./χλμ. (102,9 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Η κατανάλωση δοκιμής είναι στα 8,5 λτ./100 χλμ., νούμερο λογικό για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store