Πλήρες Ultra Compact Hybrid SUV με 15.000 ευρώ

Η εξαιρετικά δημοφιλής κατηγορία των SUV απαρτίζεται από δεκάδες μοντέλα διαφόρων μεγεθών και τιμών, απευθυνόμενη σε μια ευρύτατη γκάμα αγοραστών. Από εκείνους που αναζητούν ένα μίνι SUV για να ελίσσονται με ευκολία στην πόλη, έως αυτούς που θέλουν πιο μεγάλα και ταξιδιάρικα.

Ωστόσο, ο περισσότερος κόσμος ζει και κινείται εντός του αστικού ιστού, οπότε θα κοιτάξει ένα SUV που να του κάνει τη ζωή εύκολη και να είναι ολιγαρκές σε καύσιμο. Μια ιδανική περίπτωση είναι το Suzuki Ignis, καθώς έχει μαζεμένες διαστάσεις, είναι εξαιρετικά ευρύχωρο για τα μόλις 3,7 μ. μήκους του, πολύ πρακτικό και ιδιαίτερα εύκολο στην οδήγηση.

Οι τιμές του στην αρχική έκδοση GL ξεκινούν από 13.330 ευρώ, συνοδευόμενο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, ωστόσο το αμέσως επόμενο GL+ στις 15.000 ευρώ θα καλύψει άπαντες. Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, συρόμενο πίσω κάθισμα και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Κινητήριος δύναμη του Ignis αποτελεί το 4κύλινδρο 1.2 λτ. Dualjet μηχανικό σύνολο, συνδυασμένο με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V. Αυτό αποτελείται από μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG) και μιας υψηλής απόδοσης (10Ah) μπαταρία ιόντων λιθίου εξαιρετικής ενεργειακής απόδοσης. Ο κινητήρας αποδίδει 83 ίππους και 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ. Η ηλεκτρογεννήτρια εξυπηρετεί σαν ηλεκτρικό booster στις επιταχύνσεις, γεγονός που βελτιώνει την ελαστικότητα και το τράβηγμα. Από πλευράς επιδόσεων, σε 12,7 δλ. κάνει το 0-100 χλμ./ώρα και η τελική αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα, με πραγματική κατανάλωση 5,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 110-112 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο).

Πέρα από οικονομικό και σπιρτόζικο, το Ignis εμφανίζει ευχάριστο οδηγικό προφίλ στην πόλη, όπου είναι ιδιαίτερα εύκολο στους χειρισμούς και στο παρκάρισμα. Οι αναρτήσεις αμβλύνουν με καλό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων και διακρίνονται για το χαμηλό θόρυβο κύλισης.

Ο οδηγός του Ignis θα εξυπηρετηθεί και από την πιο ψηλή θέση συγκριτικά με ένα «τυπικό» μίνι, γεγονός που διευκολύνει την είσοδο και έξοδό του από το όχημα. Η ποιότητα κατασκευής είναι προσεγμένη, με σκληρά πλαστικά γεροδεμένης συναρμογής. Σύμμαχοι του οδηγού είναι ακόμα η απροβλημάτιστη εργονομία και οι αρκετές θήκες. Εντυπωσιακοί είναι οι χώροι στο πίσω κάθισμα για δύο επιβάτες, ενώ πολύ βολικό είναι το μεγάλο άνοιγμα των θυρών. Επίσης, το πορτμπαγκάζ των 260 λίτρων είναι καθόλα ικανοποιητικό και φτάνει εύκολα έως τα 510 λίτρα, όταν μετακινηθούν προς τα εμπρός τα συρόμενα κατά 165 χλστ. πίσω καθίσματα.

Get it on Google Play Download on the App Store