Πλουσιοπάροχο Kia Stonic με 16.990 ευρώ

Η Kia διαθέτει μια ευρύτατη γκάμα μοντέλων, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν πλήρως τον αγοραστή, από το πιο οικονομικό σε τιμή Picanto, έως την εξηλεκτρισμένη οικογένεια με τα υβριδικά και ηλεκτρικά. Ανάμεσα σε όλα τα Kia ξεχωριστή παρουσία έχει το κόμπακτ SUV Stonic, το οποίο είναι ένα πολύ μοντέρνο αυτοκίνητο πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενώ πωλείται σε ανταγωνιστικές τιμές.

Μία έκδοση που προσφέρει πλουσιοπάροχο εξοπλισμό σε προσιτό κόστος αγοράς, είναι η 1.2 84 PS GLS Platinum, στις 16.990 ευρώ (το αρχικό μοντέλο GL Inmotion ξεκινά από τις 14.490 ευρώ). Περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και αυτόματη λειτουργία μεγάλων φώτων. Στάνταρ είναι ακόμα όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματος κλιματισμός, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, ζάντες αλουμινίου, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 8 ιντσών και πολλά ακόμη. Με λίγα λόγια, από τον εξοπλισμό του δεν λείπει απολύτως τίποτα.

Εκτός από τον άριστο συνδυασμό τιμής – εξοπλισμού, το Stonic κερδίζει αμέσως τις πρώτες εντυπώσεις με το μοντέρνο και σπορτίφ σχεδιασμό του εξωτερικά. Σύγχρονα στοιχεία εμφανίζει και ο θάλαμος επιβατών, όπου υπάρχει νέα οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Επιπλέον, η καμπίνα του Stonic είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερις ενήλικους επιβάτες και διαθέτει ένα αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 352 λίτρων.

Με τον ατμοσφαιρικό, 4κύλινδρο 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 118 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., το Stonic επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 5,5-6,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125-139 γρ./χλμ. (WLTP).

Στα θετικά γνωρίσματα του Stonic ανήκουν ακόμα η ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις (μήκος 4.140 χλστ.) και η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης που ευνοεί την ορατότητα. Επίσης, οι αναρτήσεις με τη σφιχτή ρύθμιση ελέγχουν αποτελεσματικά τις απότομες αλλαγές πορείας και την σταθερότητα του αμαξώματος. Στα συν και τα δισκόφρενα που υπάρχουν στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store