Ποιο SUV «χαρίζεται» τώρα με 15.990 ευρώ;

Με το προαναφερθέν ποσό οι προτάσεις αγοράς στα μικρά αυτοκίνητα είναι πλέον λιγότερες από πριν, πόσο δεν μάλλον στα SUV, όπου οι τιμές είναι υψηλότερες και δεν φτάνει ένας τέτοιος προϋπολογισμός. Και όμως, υπάρχει ένα μικρό SUV που ξεκινά από μόλις 15.990 ευρώ και είναι σε θέση να καλύψει το κοινό που αναζητά την πιο προσιτή πρόταση της αγοράς και δεν θέλει επ’ουδενί να ξοδέψει παραπάνω χρήματα.

Κοινώς ψάχνει ένα μικρό SUV για να κινείται άνετα στην πόλη, να είναι εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα «καλούδια» και μπορεί να μεταφέρει τέσσερα άτομα, χωρίς στρίμωγμα. Όταν μάλιστα συνοδεύεται με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών και δωρεάν σέρβις για 5 χρόνια, τότε θα έχει και πιο ήσυχο το κεφάλι του.

Αυτά και άλλα παρέχει το πιο οικονομικό σε τιμή B-SUV στην Ελλάδα, το Kia Stonic 1.2 84 PS GL. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την αρχική έκδοση, από τον εξοπλισμό του δεν λείπει κάτι το ουσιαστικό. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και infotainment με οθόνη 8 ιντσών.

Το μοναδικό ατμοσφαιρικό μοτέρ στην γκάμα του Stonic, το 4κύλινδρο 1.200άρι των 84 ίππων και 118 Nm ροπής επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και για μια «εξόρμηση». Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,5 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση από 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 125 γρ./χλμ.

Όσοι επιθυμούν περισσότερη δύναμη, τότε το Stonic με το 3κύλινδρο turbo 1.0 T-GDi μηχανικό σύνολο των 100 ίππων και 172 Nm ροπής είναι το πλέον κατάλληλο. Είναι ελαστικό, έχει την απαιτούμενη δύναμη και προσφέρει σβέλτες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ. και τελική 183 χλμ./ώρα). Παράλληλα είναι οικονομικό σε καύσιμο (από 5,4 λτ./100 χλμ.) και με χαμηλές εκπομπές CO2 (από 122 γρ./χλμ.). Το επίσης καλό είναι ότι η τιμή του Stonic 1.0 T-GDi 100 PS παραμένει βατή, με επιπλέον κόστος 1.500 ευρώ (από 17.490 ευρώ).

Στα θετικά γνωρίσματα του Stonic ανήκουν ακόμα ο μοντέρνος και νεανικός του σχεδιασμός, το στιβαρής κατασκευής εσωτερικό του με τους καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (352 λτ.), καθώς και η ευκολία στους χειρισμούς και στην οδήγηση.

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

Get it on Google Play Download on the App Store