Ποιο SUV έχει βγάλει νοκ άουτ τον ανταγωνισμό;

Η εμπορική επιτυχία ορισμένων αυτοκινήτων είναι κάποιες φορές ξεκάθαρη, ακόμα κι από την πρώτη φορά συστήνονται στο κοινό. Κι αυτό γιατί διαθέτουν όλο το πακέτο που ξετρελαίνει τους υποψήφιους αγοραστές τους.

Δηλαδή έχει την εμφάνιση, την τεχνολογία, την ευρυχωρία, αλλά και την ευρεία γκάμα κινητήρων για να καλυφθεί κάθε απαίτηση. Μια τέτοια περίπτωση ανήκει στη λατρεμένη κατηγορία των SUV, η οποία μάλιστα έχει βγάλει κυριολεκτικά νοκ άουτ τον ανταγωνισμό. Βρίσκεται στην πρώτη θέση των B-SUV αλλά και μεταξύ όλων των SUV φέτος, έχοντας σημειώσει στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο 2.179 ταξινομήσεις, με μερίδιο αγοράς 14,8% (στα Β-SUV).

Το Peugeot 2008 είναι το αυτοκίνητο πρωταθλητής των SUV και όχι άδικα, μιας και συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Το γαλλικό Β-SUV πέρα από τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας που διαθέτει,  προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά κι ως αμιγώς ηλεκτρικό, καλύπτοντας κάθε απαίτηση.

Οι τιμές του Peugeot 2008 ξεκινούν από τα 20.800 ευρώ για την έκδοση με τον κινητήρα 1.2 PureTech των 100 ίππων, από 22.500 ευρώ για την έκδοση με τους 130 ίππους (από 24.900 ευρώ με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο), με την κορυφαία έκδοσή του 1.2 PureTech των 155 ίππων με το κιβώτιο ΕΑΤ8 να ξεκινάει από τα 35.900 ευρώ. Για όσους θέλουν diesel υπάρχει ο 1.5 BlueHDi με 110 (από 22.100 ευρώ) και 130 ίππους με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (από 31.800 ευρώ), ενώ για τους λάτρεις του ηλεκτρισμού υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η e-2008 με 136 ίππους και τιμή από 36.900 ευρώ.

Μαγνητίζει τα βλέμματα!

Αδιαπραγμάτευτα, το Peugeot 2008 είναι από τα πλέον εντυπωσιακά SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Το εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζει με τα έντονα φωτιστικά σώματα και τα LED ημέρας που θυμίζουν έντονες νυχιές και συμβάλλουν στο να αγριέψει ακόμα περισσότερο το πρόσωπό του! Στο προφίλ του αμαξώματος διακρίνονται οι έντονες ακμές και πίσω θα σας ενθουσιάσουν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, με τα τρία διαγώνια LED –που παραπέμπουν και αυτά σε νυχιές λιονταριού. Το όλο παρουσιαστικό ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χάρη στο έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, που ενισχύει το σπορ παρουσιαστικό! Από πλευράς διαστάσεων, με μήκος 4.300 χλστ. τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας, γεγονός που έχει ανάλογα θετικό αντίκτυπο και στους χώρους.

Ανώτερη ποιότητα κι υψηλό design

Στην περίπτωση του Peugeot 2008 οι σχεδιαστές κατάφεραν να συνδυάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το design με την ποιότητα. Τα μαλακά υλικά που απαρτίζουν το ταμπλό είναι κορυφαία για την κατηγορία, όπως η συναρμογή και το φινίρισμα που πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν. Πέρα από την πολύ προσεγμένη συνολικά εικόνα, το Peugeot 2008 συναρπάζει και με την ευρυχωρία που προσφέρει σε οδηγό κι επιβάτες, αλλά και με την αυξημένη πρακτικότητά του. Οι θήκες ικανοποιούν σε αριθμό, με τους πίσω επιβάτες να κάθονται άνετα! Τέλος, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 405 λίτρα (434 με κιτ επισκευής), με διπλό δάπεδο, μεγάλο άνοιγμα και τετραγωνισμένο σχήμα.

Αρχοντικό πάτημα στο δρόμο!

Ανεξάρτητα από τον κινητήρα που θα επιλέξετε το 2008, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας ενθουσιάσει η πολύ καλή οδική συμπεριφορά που προσφέρει το γαλλικό SUV! Το Peugeot 2008 είναι ευθύβολο και σταθερό σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων, με πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Το καλό πρόσωπο του 2008 συνεχίζει και σε στριφτερή διαδρομή, μιας κι οι κλίσεις είναι μικρές, που συνδυαστικά με το ακριβές σύστημα διεύθυνσης και τα δυνατά φρένα, αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας στον οδηγό. Συνολικά συνδυάζει με επιτυχία την άνεση, με το σίγουρο πάτημα και την ευχάριστη οδηγική αίσθηση, ικανοποιώντας και με το παραπάνω κάθε οδηγό.

Get it on Google Play Download on the App Store