Ποιος είναι ο νέος «γητευτής» των C-SUV;

Ο ανταγωνισμός στην αναπτυσσόμενη και ολοένα πιο δημοφιλή κατηγορία των SUV συνεχώς αυξάνεται και οι εταιρίες τα δίνουν όλα για να κάνουν τη διαφορά. Ειδικά στα λαοφιλή στην Ευρώπη (και Ελλάδα) μικρομεσαία SUV, o πήχης ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο και πλέον, τα νέα μοντέλα είναι κλάσεις ανώτερα από τους προκατόχους τους. Ανάμεσα σε αυτά ένα νέο, γεμάτο αυτοπεποίθηση SUV κάνει αμέσως τη διαφορά με το που το αντικρίζεις.

Επιβλητική παρουσία στο δρόμο

Kia-Sportage 2022 front

Το νέο Kia Sportage τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης με το κομψό και μυώδες αμάξωμά του, αποτυπώνοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με τις δυναμικές γραμμές. Το εμπρός άκρο του επιβάλλεται με τη χαρακτηριστική μεγάλη μάσκα κυψελοειδούς πλέγματος, που δημιουργεί αντίθεση με τα LED σε σχήμα μπούμερανγκ και τους προβολείς LED. Σπορτίφ είναι και το προφίλ του, όπου καμπύλες και νεύρα το διατρέχουν από άκρη σε άκρη. Τα πίσω φώτα LED με τις έντονες γωνίες, η ακμή στο τελείωμα της πόρτας του χώρου αποσκευών, αλλά και ο κρυμμένος υαλοκαθαριστήρας στην αεροτομή οροφής, αποτελούν βασικά του αισθητικά γνωρίσματα. Την πληθωρική του εικόνα ενισχύουν με την σειρά τους και οι διαστάσεις, με μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.645 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ.

Θαυμαστός και ο εσωτερικός του κόσμος

Kia Sportage 2022 tablo

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του νέου Kia Sportage, τόσο σε τεχνολογία, όσο και σε ποιότητα κατασκευής, έχοντας έναν premium «αέρα». Το πρώτο στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον, δεν είναι άλλο από τις ενσωματωμένες κυρτές οθόνες, ένα μοτίβο που έχουμε δει και στο συναρπαστικό μεσαίο ηλεκτρικό Crossover EV6. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών παρέχει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό με μια ματιά, ενώ δίπλα ενσωματώνεται η υψηλής ευκρίνειας LCD διαδραστική κεντρική οθόνη αφής, επίσης 12,3 ιντσών. Ακριβώς από κάτω στην κονσόλα υπάρχει ένα ακόμα highlight, το εναλλάξιμο χειριστήριο αφής. Με το πάτημα ενός πλήκτρου εμφανίζονται οι λειτουργίες του κλιματισμού ή του infotainment.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην κατασκευή του εσωτερικού, όπου το ταμπλό και το άνω τμήμα των θυρών καλύπτονται από μαλακά υλικά με ραφές. Επιπλέον, τα πολυτελή διακοσμητικά και η στιβαρή συναρμογή αναβαθμίζουν περεταίρω το θάλαμο των επιβατών. Πληθωρικό είναι το νέο Sportage και στον τομέα των χώρων, όπου 5 ενήλικες θα βολευτούν με άνεση, μαζί με τις αποσκευές τους στο μεγάλο πορτμπαγκάζ των 562 λίτρων.

Με εξηλεκτρισμένους κινητήρες

Το νέο Sportage προσφέρεται αποκλειστικά με εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Στη βάση της γκάμας τοποθετούνται οι 1.6 T–GDi των 150 και 180 ίππων με ήπιο υβριδικό σύστημα και σε συνδυασμό με κίνηση μπροστά ή σε όλους τους τροχούς. Το ίδιο ισχύει και για τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 CRDi, με ισχύ 136 ίππων. Το πλήρως υβριδικό Sportage αποδίδει συνδυαστικά 230 ίππους και προσφέρεται τόσο ως 2κίνητη όσο και ως 4κίνητη, ενώ η Plug-In Hybrid είναι τετρακίνητη με 265 ίππους. Αμφότερες εξοπλίζονται με τον μηχανικό σύνολο 1.6 T-GDi.

Kia Sportage 2022 rear-2

EVauto.gr: Το νέο site για την ηλεκτροκίνηση!

«Γεμάτο» με εξοπλισμό από τη βάση

Το νέο μικρομεσαίο SUV της Kia, διατίθεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσειςDynamic, Titanium και GT-Line. Οι τιμές ξεκινούν από τις 29.990 ευρώ με το μοτέρ 1.6 T-GDi 150 PS και με τον εξής πλουσιοπάροχο στάνταρ εξοπλισμό: 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, αυτόματο κλιματισμό 3 ζωνών, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ. Όλες τις τιμές και εξοπλισμούς, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store