Στους δύο τρίτος χωρεί με 15.680 ευρώ!

Η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού θέλει με μια επιλογή μοντέλου να καλύψει πολλές ανάγκες της ταυτόχρονα. Οι πλέον συνηθισμένες είναι η ασφαλής οδική συμπεριφορά, οι άνετες μετακινήσεις, η ευρυχωρία, αλλά και η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Άραγε υπάρχει κάποιο προσιτό μοντέλο στην αγορά με τα παραπάνω χαρακτηριστικά;

Υπάρχει κι ακούει στο όνομα Dacia Duster, το οποίο στην έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνη/LPG) 1.0 TCe 100 PS ECO-G κάνει τα πάντα οικονομικά! Τόσο από άποψη κατανάλωσης, όσο και από το κόστος απόκτησης. Τιμολογιακά το Dacia Duster 1.0 TCe 100 PS ECO-G με τον κινητήρα 1.0 TCe των 100 ίππων ξεκινάει από τα 15.680 ευρώ και διαθέτει ικανοποιητικό εξοπλισμό. Αυτός περιλαμβάνει: 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, αισθητήρες φωτός, ραδιόφωνο με Bluetooth θύρες USB και AUX.

Για περισσότερο value for money σας προτείνουμε να δείτε την έκδοση Sportive που ξεκινάει από τα 16.780 ευρώ κι ενσωματώνει στον εξοπλισμό της επιπλέον: cruise control με χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, πίσω αισθητήρες στάθμευσης αλλά και το σύστημα πολυμέσων Media Nav Evo με ελληνικούς χάρτες. Τέλος η κορυφαία έκδοση είναι η Prestige που είναι πλήρης και κοστίζει από 17.660 ευρώ!

Ολιγαρκής κι αποδοτικός ο κινητήρας!

Αυτό που κατορθώνει ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης με απόδοση 100 ίππων και 170 Nm ροπής, είναι φοβερό. Αποδίδει τέλεια σε κάθε είδους διαδρομή χωρίς να δυσανασχετεί είτε τον «δουλεύετε» σε αστικό περιβάλλον, είτε στα «κόκκινα» στην αγαπημένη σας διαδρομή. Πολιτισμένη και ραφιναρισμένη λειτουργία, με μεικτή κατανάλωση LPG 8,1 λτ./100 χλμ. (6,3 λτ./100 χλμ. βενζίνη) και εκπομπές CO2 142/126 γρ./χλμ. (βενζίνη/LPG). Για να αντιληφθείτε την οικονομία που προσφέρει το Duster LPG για κάθε 100 χλμ. κίνησης, «καίει» μόλις 6,7 ευρώ/100 χλμ.! Η μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζεται από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με τη δύναμη να περνάει στους εμπρός τροχούς. Προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ., με τελική ταχύτητα 168 χλμ./ώρα.

Ευρυχωρία κι άνεση!

Το δίπτυχο που κάνει ξεχωριστό το Duster 1.0 TCe 100 PS ECO-G. Οι επιβάτες σας θα μεταφερθούν σαν βασιλιάδες, μιας και οι χώροι επιβατών είναι άνω του μέσου όρου της κατηγορίας, με μπόλικο αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Στις πίσω θέσεις με άνεση θα μπει ένας τρίτος επιβάτης ανάμεσα στους δυο, χάρη στο διαθέσιμο πλάτος των 1.416 χλστ. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό ενδεικτικό της αυξημένης πρακτικότητας του Duster, είναι πως παρά την ύπαρξη των δεξαμενών καυσίμου, μια για τη βενζίνη χωρητικότητας 50 λίτρων και μια υγραερίου 34 λτ. ο χώρος αποσκευών έχει μείνει ανεπηρέαστος στα 445 λίτρα. Αυτό συμβαίνει γιατί η δεξαμενή υγραερίου (κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής), έχει τοποθετηθεί στη θέση της ρεζέρβας.

Η επιλογή από βενζίνη σε LPG και αντίστροφα μπορεί να γίνεται μέσω του σχετικού διακόπτη, ή αυτόματα όταν αδειάσει ένα από τα δύο καύσιμα. Σαφώς και υπάρχει κι ο σχετικός δείκτης που δείχνει την πληρότητα του υγραερίου στη δεξαμενή του. Σε επίπεδο κατασκευής τώρα θα μείνετε ικανοποιημένοι, μιας και τα σκληρά πλαστικά πείθουν με τη γερή συναρμογή τους. Εξίσου καλά τα πάει το Duster και στον τομέα της πρακτικότητας, μιας και υπάρχουν αρκετές θήκες για τα καθημερινά μικροαντικείμενα.

Get it on Google Play Download on the App Store