SUV αυτόματο και turbo με 17.690 ευρώ

Η ζήτηση για αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ολοένα και αυξάνεται, αφού διευκολύνουν πάρα πολύ στην οδήγηση (ειδικά στην πόλη), χωρίς να χάνεται η οδηγική ευχαρίστηση. Ακόμα και απλές εκδόσεις διαθέτουν σύγχρονα κιβώτια διπλού συμπλέκτη με πολλές ταχύτητες, οι οποίες αλλάζουν αυτόματα, ή χειροκίνητα με τη μετακίνηση του επιλογέα ή μέσω των paddles στο τιμόνι. Παράλληλα τα αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων δεν παρουσιάζουν μεγάλη διαφορά σε τιμή συγκριτικά με τις χειροκίνητες εκδόσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Kia Stonic. Στην έκδοση 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT GL Inmotion κοστίζει από 17.690 ευρώ και αποτελεί το πιο προσιτό σε τιμή SUV με turbo κινητήρα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της ελληνικής αγοράς. Στην πολύ δελεαστική και συμφέρουσα αυτή τιμή περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του τα περισσότερα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας. Αυτά είναι 6 αερόσακοι, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Με 1.000 ευρώ παραπάνω (18.690 ευρώ) διαθέτει επιπλέον cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο, ζάντες αλουμινίου, φώτα LED και κάμερα οπισθοπορείας.

Το 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο των 998 κ.εκ. με τους 100 ίππους στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και τα 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. ταιριάζει κατάλληλα στο αυτοκίνητο, ενώ διακρίνεται και για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία. Το Stonic 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση βενζίνης είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 120 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Εκτός από την άριστη τιμή και τον πολύ καλό συνδυασμό κινητήρα – κιβωτίου ταχυτήτων, το Stonic ξεχωρίζει και για τον πολύ μοντέρνο και νεανικό του σχεδιασμό, με τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης σε χρωματισμούς. Στο εσωτερικό του με την στιβαρή κατασκευή παρέχονται αρκετοί χώροι για τις μετακινήσεις τεσσάρων επιβατών, καθώς και πορτ μπαγκάζ 352 λίτρων. Το κόμπακτ αμάξωμα των 4.140 χλστ. μήκους διευκολύνει πολύ τους ελιγμούς στην πόλη, ενώ παράλληλα οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση χαρίζουν σίγουρο πάτημα σε κάθε είδους διαδρομή εκτός αστικού περιβάλλοντος.

Get it on Google Play Download on the App Store