SUV με 835 λτ. πορτ μπαγκάζ στη χαμηλότερη τιμή!

Η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού κατά την έρευνα του για το τι αυτοκίνητο να διαλέψει, ψάχνει να βρει ένα μοντέλο που θα προσφέρει τα πάντα. Κι ενώ οι επιλογές είναι άφθονες, εν τούτοις το πακέτο «Όλα σε ένα» είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί.

Εκτός κι αν κοιτάξει κάποιος προς Skoda μεριά και ειδικότερα προς το Kodiaq, το μεσαίο SUV της τσέχικης μάρκας το οποίο διακρίνεται για το δυναμικό σχεδιασμό του, την πλούσια γκάμα κινητήρων, αλλά πρωτίστως για τους υπερ-πλούσιους χώρους επιβατών και αποσκευών. Ειδικά ο τελευταίος αγγίζει τα 835 λίτρα (με την αναδίπλωση των καθισμάτων δημιουργείται χώρος 2.065 λίτρων) και κάνει και για… μετακόμιση!

To θηριώδες SUV προσφέρεται στη βασική έκδοση Ambition με τον 1.5 TSI ACT κινητήρα των 150 ίππων από 25.900 ευρώ. Ο κάτοχος απολαμβάνει 7 αερόσακους, σύστημα Front Assist, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρα βροχής και λειτουργίας φώτων, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δερμάτινη επένδυση, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και το Skoda Connect (υπηρεσίες συνδεσιμότητας). Ειδικά αυτές τις υπηρεσίες θα τις αγαπήσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας, μιας και μέσω του smartphone τους έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες που αφορούν το Kodiaq, όπως τη στάθμη του ρεζερβουάρ, αν το έχετε κλειδώσει, ακόμα και που το έχετε παρκάρει, αλλά και σε άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

Εκεί που το Skoda Kodiaq πραγματικά όμως είναι ασυναγώνιστο είναι στο θέμα των ανέσεων. Το αμάξωμα του αγγίζει τα 4.697 χλστ. μήκους, 1.882 χλστ. πλάτους, 1.681 χλστ. ύψους, ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.791 χλστ., νούμερα που δημιουργούν μια ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Εκεί οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ένα μοντέρνο περιβάλλον, που αποτελείται από ποιοτικά υλικά, με πολύ καλή συναρμογή, αλλά και όλες τις απαραίτητες τεχνολογικές πινελιές. Έτσι, στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας ενσωματώνεται η οθόνη αφής των 8 ιντσών, μέσω της οποίας ελέγχεται το σύστημα infotainment του Kodiaq.

Η καρδιά του θηριώδους SUV είναι ο κινητήρας 1.5 TSI, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Με αυτά τα νούμερα, το βάρους 1.544 κιλών Kodiaq χρειάζεται 9,8 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, με την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 203 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση κατά WLTP φτάνει τα 6,6 λτ./100 χλμ., οι εκπομπές ρύπων τα 149 γρ./χλμ. κάτι που σημαίνει πως τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας κοστίζουν 104,3 ευρώ! Ο ορισμός του value for money!

Get it on Google Play Download on the App Store