SUV παντός συνθηκών με 16.990 ευρώ!

Ένα SUV που παρέχει τη δυνατότητα να κινείται παντού χωρίς περιορισμούς ενισχύει την αυτοπεποίθηση, αλλά και την ασφάλεια του οδηγού και των επιβαινόντων. Παράλληλα εκτοξεύει και την πρακτικότητα αφού διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις είτε εντός, είτε εκτός του αστικού ιστού.

Το αποκορύφωμα είναι όταν τα παραπάνω συνδυάζονται με κινητήρα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του οδηγού του, αλλά και με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης κι ασφαλείας. Αν τα επιζητάτε όλα αυτά, τότε θα τα βρείτε το Stonic, το πληρέστατο μικρό SUV της Kia. Από τις πιο συμφέρουσες εκδόσεις του Stonic είναι η 1.0Τ 100 PS GL Inmotion, η οποία προσφέρεται στην τιμή των 16.990 ευρώ. Στα χρήματα αυτά ο υποψήφιος κάτοχος απολαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας όπως:

  • 6 αερόσακους
  • Ηill assist
  • Σύστημα δυναμικής κατανομής ροπής στις στροφές
  • Αir condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες
  • Αυτόματα φώτα
  • Σύστημα infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών κι άλλα ακόμα!

Με 1.000 ευρώ παραπάνω (17.990 ευρώ) προσφέρει ακόμα αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός πίσω, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, κεντρικό υποβραχιόνιο, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φώτα LED και κάμερα οπισθοπορείας. Στη λίστα με τα προτερήματα για την απόκτηση του Kia Stonic θα πρέπει να συμπεριλάβετε επίσης την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia και τα 5 χρόνια δωρεάν service!

Αμάξωμα που συνδυάζει κομψότητα & δυναμισμό

Η σχεδιαστική ταυτότητα της Kia έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια, αφού κατορθώνει να προσδίδει στα μοντέλα που εφαρμόζεται πολυτελή αλλά και μυώδη χαρακτηριστικά. Ειδικά με την ενσωμάτωση του νέου λογοτύπου αυτό ενισχύθηκε σημαντικά, με τη συμμετρία του να ενισχύει την εμπιστοσύνη των πελατών, όπως αναφέρει η μάρκα. Σαφώς και το γνωστό πλέον Tiger Nose παραμένει στο Stonic, με το SUV χαρακτήρα να ενισχύεται από τις ράγες οροφής, αλλά και την απόσταση των 165 χλστ. από το έδαφος! Παράλληλα το νεανικό του στιλ τονίζουν οι κόμπακτ διαστάσεις του, με μήκος 4.140 χλστ., πλάτος 1.760 χλστ., ύψος 1.505 χλστ. και μεταξόνιο 2.580 χλστ.

Πρακτικό κι άνετο εσωτερικό

Τα ευχάριστα συνεχίζονται και μόλις κάτσετε στην καμπίνα του Stonic, η οποία είναι στιβαρήμοντέρνα και πρακτική παράλληλα. Εργονομικά τώρα, τα πάντα είναι εκεί που τα περιμένει ο οδηγός κι οι επιβάτες, ενώ οι αρκετές θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα απογειώνουν την πρακτικότητα. Από εκεί κι έπειτα ξεχωρίζει και η στάνταρ οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν με άνεση, με ικανοποιητικούς χώρους για το κεφάλι και τα πόδια. Εξίσου καλή είναι κι η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, των 352 λίτρων.

Εξαιρετικό δίδυμο κινητήρας – οδική συμπεριφορά

Το όμορφο Kia Stonic διαθέτει έναν ικανό 3κύλινδρο 1.000άρη turbo κινητήρα 100 ίππων, με ροπή 172 Nm στις 1.500 σ.α.λ. Η ιπποδύναμη αυτή καταλήγει στον εμπρόσθιο άξονα από ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με πολύ καλή αίσθηση κατά το κούμπωμα των σχέσεων. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,7 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 183 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή η μέση εργοστασιακή κατανάλωση, είναι στα 5,4-5,9 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 στα 122-133 γρ./χλμ.

Ο αξιόλογος κινητήρας συνοδεύεται κι από μια πολύ καλή οδική συμπεριφορά, με τον οδηγό του Kia Stonic να απολαμβάνει χωρίς φειδώ άνεση και ασφάλεια. Η ανάρτηση είναι ιδανική για κάθε είδους χρήση, αφού έχει μια σχετικά σφιχτή ρύθμιση, δίχως ωστόσο να ενοχλεί στις αστικές μετακινήσεις. Εκεί οι compact διαστάσεις επιτρέπουν τους άνετους ελιγμούς και το παρκάρισμα. Επιπλέον στις στροφές το Stonic «πατάει» εξαιρετικά με μικρές κλίσεις υπό πίεση, ενώ λειτουργεί εξαιρετικά και σε πατημένο χώμα, επιτρέποντάς σας να κινηθείτε λίγο πιο μακριά από τους υπόλοιπους. Στα συν του Stonic προσθέστε το άμεσο τιμόνι και τα δυνατά φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store