SUV πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με 17.470 ευρώ

Η κατηγορία των μικρών SUV είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Ελλάδα ανάμεσα σε όλα τα SUV, αφού τα μοντέλα που ανήκουν σε αυτή συγκεντρώνουν αρκετά ζητούμενα των αγοραστών, δίχως να κοστίζουν πάρα πολλά λεφτά. Παράλληλα κάποια από τις αρχικές κιόλας εκδόσεις τους είναι πλήρως εξοπλισμένα, που σημαίνει ότι συμφέρουν ακόμα περισσότερο και προσφέρουν υψηλό value for money.

Μια τέτοια ολοκαίνουργια πρόταση είναι το Toyota Yaris Cross. Δεν είναι ένα Yaris με υπερυψωμένο αμάξωμα, αλλά ένα νέο, ξεχωριστό μοντέλο, το οποίο στην πρώτη έκδοση 1.5 λτ. 125 hp Active πωλείται στην πολύ ελκυστική και βατή τιμή των 17.470 ευρώ, συνοδευόμενο με φουλ στάνταρ εξοπλισμό. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα εξής:

  • 8 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Air condition
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Το νέο Yaris Cross πατάει στη νέα πλατφόρμα TNGA-Β της Toyota, όμως εξωτερικά διαφέρει ριζικά από το Yaris, τόσο σε σχεδιασμό, όσο και σε διαστάσεις. Το πρώτο μικρό SUV της Toyota έχει μήκος 4.180 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ., ύψος 1.595 χλστ. και μεταξόνιο 2.560 χλστ. Εξωτερικά σε κάποιους μπορεί να θυμίζει RAV4 σε μικρογραφία, ενώ χαρακτηρίζεται από τις αιχμηρές του γραμμές, τα έντονα νεύρα συνδυασμένα με διαδοχικές καμπύλες και τις πολλές ανάγλυφες επιφάνειες.

Περνώντας στο εσωτερικό του Yaris Cross, η σχεδίαση και όλη η κατασκευή είναι εφάμιλλη με του Yaris. Η ποιότητα είναι καλή και αναβαθμίζεται από το μαλακό μέρος του ταμπλό και την προσεγμένη συναρμογή και φινίρισμα. Σε επίπεδο χώρων είναι σε θέση να βολέψει μια χαρά τέσσερα ενήλικα άτομα, με τα πίσω να απολαμβάνουν επαρκή αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Όσο για τις αποσκευές, τα 397 λίτρα είναι και αυτά αρκετά για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Ο δυνατός 1.500άρης 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας με τους 125 ίππους στις 6.600 σ.α.λ. και τα 153 Nm ροπής στις 4.800-5.000 σ.α.λ. εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις στο αμάξωμα των 1.110 κιλών. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,9 δλ., η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 133 γρ./χλμ. Στα θετικά γνωρίσματα του Yaris Cross ανήκουν ο ευκολοδήγητος χαρακτήρας του στην πόλη, όπως και η ασφάλεια και σιγουριά που παρουσιάζει εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πρόσθετα, ενθουσιάζει με την ακαμψία του πλαισίου, το χαμηλό θόρυβο κύλισης και την ευχάριστη αίσθηση που παρέχει στον οδηγό του.

Get it on Google Play Download on the App Store