Suzuki Vitara 1.4 Hybrid από 17.990 ευρώ

Το δημοφιλέστερο SUV της Suzuki, το Vitara αποτελεί μία συμφέρουσα και αξιόλογη πρόταση στα μικρά SUV, ενώ με την 4κίνηση έχει τη χαμηλότερη τιμή στην κατηγορία του. Πιο αναλυτικά, οι τιμές του ξεκινούν από 17.990 ευρώ (με το όφελος Hybrid For U) στην αρχική έκδοση GL, συνοδευόμενο με τον εξής εξοπλισμό: 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, adaptive cruise control, προβολείς LED, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι και προβολείς ομίχλης.

Περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η δεύτερη έκδοση GL+ (από 20.020 ευρώ), καθώς περιλαμβάνει επιπλέον αναγνώριση τυφλού σημείου, υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, οθόνη αφής 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, κεντρικό υποβραχιόνιο, διαφορετικές επενδύσεις, δερμάτινο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου και φιμέ πίσω παράθυρα. Το 4κίνητο ξεκινά από 22.820 ευρώ στην έκδοση GL+, ενώ το 6τάχυτο αυτόματο κοστίζει από 25.340 ευρώ το κορυφαίο εξοπλιστικά GLX με κίνηση μπροστά, ή από 24.820 ευρώ το GL+ 4WD.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως έκδοσης, το Vitara κινείται από το 1.4 λτ. 4κύλινδρο turbo Boosterjet μηχανικό σύνολο, με ενσωματωμένο ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Ο εν λόγω κινητήρας αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ., διακρίνεται για τη ραφιναρισμένη του λειτουργία και το πολύ καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Επίσης, κινεί άνετα το Vitara, επιταχύνοντάς το στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. και με την τελική ταχύτητα να φτάνει έως τα 190 χλμ./ώρα. Η Suzuki ανακοινώνει κατανάλωση 5,4-5,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121-125 γρ./χλμ., για το 2κίνητο μοντέλο.

Πέρα από τα επίπεδα εξοπλισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές του Vitara, ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει ενδιαφέρουσα και την σχεδίαση του αυτοκινήτου. Το μήκους 4.175 χλστ. αμάξωμά του με την off road αισθητική διαθέτει τις κατάλληλες διαστάσεις για να είναι ευέλικτο στην πόλη, αλλά και για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας. Η καμπίνα του είναι ευρύχωρη για τέσσερα άτομα, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 375 λίτρων. Επίσης διαθέτει καλή κατασκευή, με μαλακό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό και ικανοποιητική συναρμογή.

Στα θετικά στοιχεία του Vitara ανήκει και η ασφαλής οδική του συμπεριφορά. Οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση χαρίζουν πολύ καλή σταθερότητα ανεξαρτήτως διαδρομής, δίχως να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους επιβάτες, όταν το αυτοκίνητο περνά από ανωμαλίες εντός και εκτός δρόμου. Στο 4κίνητο το σύστημα Allgrip είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες, μέσω των επιλογών Auto, Sport, Snow και Lock.

Get it on Google Play Download on the App Store