Τα πιο οικονομικά αυτόματα SUV έως 20.000 ευρώ

Η μεγάλη ζήτηση για SUV έχει οδηγήσει τις εταιρείες στο να έχουν στην γκάμα τους πολλά τέτοια μοντέλα, προκειμένου να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα και οικονομικά βαλάντια. Δημοφιλέστερα είναι τα μικρά SUV, αφού πωλούνται σε πιο προσιτές τιμές και είναι σε θέση να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες. Τόσο για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, όσο και για ταξίδια φορτωμένα με όλη την οικογένεια και τις αποσκευές.

Αρκετό ενδιαφέρον υπάρχει προς τα B-SUV με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, δεδομένου ότι τα περισσότερα χιλιόμετρα διανύονται εντός αστικού περιβάλλοντος. Έτσι ο οδηγός κάνει τις όποιες διαδρομές του πιο ξεκούραστα και εκτιμά αφάνταστα την ευκολία που παρέχει ένα αυτόματο. Εμείς κάναμε μια έρευνα αγοράς, προκειμένου να δούμε ποια είναι τα μικρά αυτόματα μικρά SUV με τη χαμηλότερη τιμή, τα οποία και σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Hyundai Bayon 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT

Με τιμή από 19.990 ευρώ, η συγκεκριμένη έκδοση του Bayon αποτελεί μία από τις πιο συμφέρουσες προτάσεις της κατηγορίας. Είναι πλήρως εξοπλισμένο, διαθέτει αποδοτικό μοτέρ και 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Ο συνδυασμός του με τον 1.0 turbo κινητήρα των 100 ίππων και 172 Nm ροπής είναι πολύ ισορροπημένος. Οι εναλλαγές γίνονται πολύ ομαλά και άμεσα στο αυτόματο πρόγραμμα και στο χειροκίνητο.

Το μηχανικό αυτό σύνολο τραβάει θετικά από τις χαμηλές στροφές, διατηρεί εύκολα σβέλτους ρυθμούς και ανεβάζει άνετα χιλιόμετρα. Η Hyundai ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,7 δλ., τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 5,4-5,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 122-128 γρ./χλμ. Παράλληλα, ο οδηγός θα εκτιμήσει την ευκολία που παρέχει το αυτοκίνητο στους χειρισμούς, την άνεση και την ασφαλή του οδική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό του Bayon, τα επιμέρους τμήματα που συνθέτουν την καμπίνα είναι πολύ καλά συναρμολογημένα μεταξύ τους, αποτρέποντας τυχόν εμφάνιση τριγμών. Επίσης, από πλευράς χώρων, τέσσερις ενήλικοι επιβάτες θα φιλοξενηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας είναι και το πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση οδικών σημάτων, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, οθόνη αφής 8 ιντσών, πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, φώτα LED, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων, ατμοσφαιρικός φωτισμός, μεταλλικά πεντάλ, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου. Τιμή: από 19.990 ευρώ.

Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS 7DCT

Το Stonic είναι το πιο οικονομικό σε τιμή B-SUV με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο πωλείται στην τιμή των 19.240 ευρώ. Το 1.000άρι turbo μοτέρ των 100 ίππων και 172 Nm ροπής συνδυάζεται κατάλληλα με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Εμφανίζει ραφιναρισμένη και δίχως δονήσεις και ενοχλητικούς θορύβους λειτουργία, ενώ χαρίζει σβέλτες επιδόσεις. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,3-5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120-131 γρ./χλμ.

Το Stonic, κερδίζει αμέσως τον οδηγό του με την ευκολία στους χειρισμούς και την ευελιξία. Παράλληλα, οι αναρτήσεις με την σφιχτή ρύθμιση ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος, εξασφαλίζοντας πολύ καλή σταθερότητα στις ευθείες, όπως αντίστοιχα και στις στροφές όπου οι κλίσεις είναι μικρές και η πρόσφυση αρκετή.

Το πολύ μοντέρνο Stonic, διαθέτει και ένα ευχάριστο εσωτερικό, με στιβαρή συναρμογή των σκληρών πλαστικών. Ο οδηγός του θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και θα προσαρμοστεί γρήγορα με τα διάφορα επιμέρους χειριστήρια. Τέσσερα άτομα θα χωρέσουν χωρίς παραχωρήσεις, αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια και το κεφάλι. Επιπλέον, το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 352 λίτρων.

Βασικός εξοπλισμός: 6 αερόσακους, οθόνη 8 ιντσών, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και air condition. Τιμή: από 19.240 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store