Τα πήρες όλα κι έφυγες με το νέο Kia Sportage

Η απόκτηση ενός καινούργιου αυτοκινήτου αποτελεί για αρκετούς ένα ευχάριστο «πονοκέφαλο», αφού θα πρέπει να κάνουν έρευνα προκειμένου να δουν ποιο μοντέλο καλύπτει τις ανάγκες τους. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα μικρομεσαίο SUV, τότε ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά σε απαιτήσεις και τιμές, που σημαίνει ότι δεν γίνονται παραχωρήσεις.

Όσοι λοιπόν δεν κάνουν συμβιβασμούς και θέλουν ένα νέο C-SUV που να τους τα προσφέρει όλα, τότε το νέο Kia Sportage είναι σίγουρο ότι θα τους καλύψει κάθε ανάγκη και με το παραπάνω. Περισσότερο εμπορικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει με τους εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης 1.6 T-GDi 48V Hybrid, των 150 και 180 ίππων. Οι τιμές ξεκινούν από τις 29.990 και 32.990 ευρώ αντίστοιχα για την πρώτη έκδοση Dynamic, με τον εξής εξοπλισμό: 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων, 3ζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολλά ακόμα.

Kia Sportage 2022 front

Στη δεύτερη έκδοση Titanium οι τιμές διαμορφώνονται στις 33.290 και 35.790 ευρώ αντίστοιχα, με επιπλέον τα εξής στοιχεία: εμπρός προβολείς LED, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη αφής 12,3 ιντσών, εργοστασιακό GPS, σύστημα τηλεματικής Kia Connect, ηλεκτρική οσφυϊκή ρύθμιση καθίσματος οδηγού, μαύρη γυαλιστερή επένδυση στο ταμπλό, κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω, θύρες USB-C στα πλαϊνά των εμπρός καθισμάτων, πίσω φιμέ παράθυρα και ζάντες 18 ιντσών.

Το πιο σπορτίφ GT-Line (από 36.290 ευρώ) ξεχωρίζει αμέσως από τους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες και τις 19άρες ζάντες. Πρόσθετα εξοπλίζεται με keyless entry, ασύρματη φόρτιση κινητού, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός – πίσω, θερμαινόμενο τιμόνι, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού – συνοδηγού, επενδύσεις με δέρμα και suede, σπορ πεντάλ, matrix LED φώτα και διαφορετικά διακοσμητικά.

Όσον αφορά τους turbo 4κύλινδρους κινητήρες των 1.6 λτ., αμφότεροι θα ικανοποιήσουν την πλειοψηφία των αγοραστών. Ο αρχικός αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ., μέγιστη ταχύτητα 189 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 147 γρ./χλμ. Ο πιο δυνατός των 180 ίππων και 265 Nm ροπής επιταχύνει το Sportage από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 201 χλμ./ώρα, ενώ κατανάλωση και CO2 είναι στα 6,3 λτ./100 χλμ. και 142 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Να σημειωθεί ακόμα ότι και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με τετρακίνηση.

Σημεία αναφοράς του νέου Sportage αποτελούν παράλληλα το επιβλητικό σχεδιαστικά αμάξωμά του, το υπερσύγχρονο και ιδιαίτερα προσεγμένο σε ποιότητα εσωτερικό του και οι άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (562 λτ.). Επιπλέον, το μικρομεσαίο SUV είναι πολύ στιβαρό και καλορυθμισμένο στο δρόμο, συνδυάζοντας με απόλυτη επιτυχία τη σταθερότητα με την άνεση.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το Kia που «πατάει» Porsche

Kia Sportage 2022 dashboard

Get it on Google Play Download on the App Store