Θηρίο νέο SUV στην τιμή των 27.590 ευρώ

«Θηρίο αυτοκίνητο» είναι οι πρώτες λέξεις που ακούς από όσους αντικρύζουν από κοντά το συγκεκριμένο νέο SUV, αφού εντυπωσιάζει αμέσως με την πληθωρικότητά του, τον πολύ δυναμικό του σχεδιασμό και την επιβλητική συνολικά εικόνα του εξωτερικά και στο εσωτερικό.

Πρόκειται για το νέο Hyundai Tucson, το οποίο στην πρώτη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150hp πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 27.590 ευρώ. Ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος σε όλα τα επίπεδα, διαθέτοντας τα εξής: 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της, προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος, απόσπασης προσοχής οδηγού και αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων. Επιπλέον, εξοπλίζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, επιλογή προφίλ οδήγησης, πλήρη φώτα LED εμπρός, ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμα.

Επιβάλλεται στο δρόμο

Το νέο Tucson μόνο απαρατήρητο δεν περνάει και τραβάει τα βλέμματα όπου βρεθεί και σταθεί. Από πλευράς διαστάσεων, το μικρομεσαίο SUV έχει μήκος 4.500 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.650 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ. Το νέο Tucson είναι το πρώτο SUV της Hyundai που φέρει τη σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας «Sensuous Sportiness». Στο εμπρός άκρο του κυριαρχούν τα παραμετρικά κρυφά φώτα (Parametric Hidden Lights), όπου όταν είναι σβηστά, το εμπρός μέρος φαίνεται σαν να έχει μια μεγάλη ενιαία μάσκα. Όταν ανάβουν, τότε εμφανίζονται τα τριγωνικά LED, που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Παράλληλα, τη μυώδη εμφάνισή του τονίζουν τα έντονα νεύρα και οι ανάγλυφες επιφάνειες στα πλαϊνά του. Η αιχμηρή του αισθητική συνεχίζεται και στο πίσω άκρο με τα τριγωνικά φανάρια, που ενώνονται από μια λεπτή λωρίδα.

Πολυτελές και ευρύχωρο εσωτερικό

Πληρέστατο σε όλα τα επίπεδα είναι και το εσωτερικό του Tucson, όπου συνδυάζεται ο μοντέρνος σχεδιασμός με την πολυτέλεια και την υψηλή τεχνολογία. Ο πλήρης ενδείξεων και κομψός ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών, η έγχρωμη οθόνη αφής των 8 ιντσών και τα πλήκτρα αφής στην κεντρική κονσόλα αποτελούν ορισμένα κύρια σημεία αναφοράς. Από πλευράς ποιότητας, οι περισσότερες επιφάνειες αποτελούνται από μαλακές επενδύσεις, ένθετα από ύφασμα, διακοσμητικά λάκας πιάνου και ματ χρώμιο. Επιπλέον, η στιβαρή συναρμογή και οι ενώσεις ακριβείας μεταξύ των διαφόρων επιμέρους επιφανειών δείχνουν την προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Η καμπίνα του νέου Tucson παρέχει απλόχερα ανέσεις για όλους τους επιβάτες, μαζί με ένα πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ 577 λίτρων.

Ισοπεδωτική ανάρτηση – αποδοτικός κινητήρας

Το νέο Tucson εντυπωσιάζει και με τον τρόπο που πατάει στο δρόμο. Το πρώτο στοιχείο που αντιλαμβάνεται άμεσα ο οδηγός είναι ο αποτελεσματικός τρόπος που οι ανεξάρτητες αναρτήσεις διαχειρίζονται τις μύριες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Το αρχοντικό πάτημα του επιβλητικού SUV συνοδεύεται και από μια σιγουριά σε κάθε είδους διαδρομή. Το ταξιδιάρικο Tucson καταπίνει με μεγάλη ευκολία χιλιόμετρα στους αυτοκινητόδρομους, ενώ είναι ιδιαίτερα σταθερό και σε πιο στενούς ορεινούς δρόμους με στροφές.

Όσον αφορά τον κινητήρα, το turbo και με ήπιο υβριδικό σύστημα μοτέρ των 1.6 λτ. ισχύος 150 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ., επιταχύνει το αμάξωμα των 1.463 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα.  Σε αστικές συνθήκες κίνησης το μοτέρ εμφανίζει θετικό τράβηγμα και ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, ενώ όταν ζητηθεί περισσότερη επιτάχυνση είναι πρόθυμο και ανεβάζει γρήγορα ρυθμούς. Τέλος, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store