Ασυμβίβαστο SUV από 25.370 ευρώ!

Υπάρχει ένα θρυλικό αυτοκίνητο που κατάφερε να αλλάξει τον ρου της αυτοκινητιστικής ιστορίας, συνδέοντας παράλληλα άρρηκτα το όνομά του με την κατηγορία των SUV. Ένα μοντέλο που μετρά 27 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, έχοντας βελτιωθεί τρομερά στο πέρασμα των γενεών και ετών, αλλά διατηρώντας ανόθευτο το D.N.A. του εξερευνητή, όπου και το καθιέρωσε! Ο λόγος φυσικά για το Toyota RAV4.

H πορεία του Toyota RAV4 ξεκινάει το Μάιο του 1994, με την Toyota να συστήνει στους οδηγούς όλου του κόσμου τη νέα κατηγορία που είχε δημιουργήσει με την ονομασία SUV (Sports Utility Vehicle ή Όχημα Ελεύθερου Χρόνου). Η επιτυχία ήταν άμεση, με το κοινό να λατρεύει τόσο την σχεδίαση, όσο και τα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η Toyota έπρεπε σύντομα να διπλασιάσει την παραγωγή για να ανταποκριθεί στις παραγγελίες. Τα χρόνια πέρασαν, όπως κι οι γενιές του Toyota RAV4, που εξακολουθούσε να βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των αγοραστών. Πλέον στην 5η του γενιά, μεγαλύτερο, με πολύ τεχνολογία πάνω του και πλαισιωμένο με την υβριδική τεχνολογία της Toyota, προσφέρεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ!

Στην έκδοση Active που θα σας αναλύσουμε, η τιμή του Toyota RAV4 ξεκινάει από τα 25.370 ευρώ, τιμή έπειτα από το όφελος των 2.000 ευρώ. Παράλληλα, συνοδεύεται με πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας με τα κυριότερα εξοπλιστικά στοιχεία να είναι τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης
  • Σύστημα ειδοποίησης και διατήρησης αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Προβολείς Parabola LED
  • Φώτα ημέρας LED
  • Adaptive Cruise Control
  • AirCondition
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Σύστημα Πολυμέσων Toyota Touch με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Επιπλέον υπάρχει επιδότηση 500 ευρώ για αγορά αξεσουάρ Toyota, καθώς επίσης κι ολοκληρωμένη εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χλμ. (όποιο επέλθει πρώτο) και 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια. Όσοι θέλουν να αποκτήσουν να αποκτήσουν την υβριδική έκδοση του Toyota RAV4, αυτή ξεκινάει από τα 32.570 ευρώ, τιμή όπως διαμορφώνεται έπειτα από την έκπτωση των 1.000 ευρώ.

Γκάμα για όλα τα θέλω!

To νέο RAV4 προσφέρεται με ευρεία γκάμα κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων, καλύπτοντας με ευκολία όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα αυτοκίνητο της εν λόγω κατηγορίας. Είναι διαθέσιμο ως δικίνητο ή τετρακίνητο με 2λιτρο κινητήρα βενζίνης 175 ίππων και 208 Nm ροπής, με την μετάδοση της κίνησης να εξασφαλίζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην κορυφή υπάρχει η υβριδική επιλογή με το 2.5 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 218 ίππους και (222 άλογα η 4κίνητη έκδοση).

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις τώρα, το RAV4 με το 2λιτρο μοτέρ βενζίνης, το χειροκίνητο κιβώτιο και την κίνηση στους εμπρός τροχούς, χρειάζεται 9,8 δλ. για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα (9,9 δλ. το 4κίνητο). Αντίστοιχα με το CVT κιβώτιο η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 10,7 δλ. (11 δλ. με την κίνηση στους 4 τροχούς) με την τελική ταχύτητα και στις δυο περιπτώσεις να ανέρχεται στα 190 χλμ./ώρα. Το υβριδικό RAV4 των 218 ίππων είναι αρκετά πιο γρήγορο, μιας και φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,4 δλ (8,1 το 4κίνητο), με την τελική να αγγίζει τα 180 χλμ./ώραΠολύ καλά, για την κατηγορία και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, είναι τα νούμερα που αφορούν την κατανάλωση καύσιμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Το χειροκίνητο RAV4 με την κίνηση στους εμπρός τροχούς καταναλώνει 6 λτ./100 χλμ. κι έχει εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ. (6,2 λτ./100 χλμ. & 142 γρ./χλμ. το AWD), ενώ με το CVT κιβώτιο «καίει» 5,6 λτ./100 χλμ. κι εκπέμπει 127 γρ./χλμ. (5,8 λτ./100 χλμ. & 134 γρ./χλμ. με την κίνηση σε όλους τους τροχούς). Απόλυτα αναμενόμενο η υβριδική έκφανση του RAV4 να καταναλώνει και να εκπέμπει λιγότερο, μιας και για κάθε 100 χλμ. χρειάζεται 4,4 λτ. καυσίμου, ενώ οι εκπομπές CO2 των 100 γρ./χλμ. απαλλάσσουν τον κάτοχο από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Τα νούμερα για την 4κίνητη υβριδική έκδοση, διαμορφώνονται στα 4,5 λτ./100 χλμ. και 102 γρ./χλμ. αντίστοιχα!

Πλέον και Plug-In Hybrid!

Για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τη νέα εποχή που θέτει σε προτεραιότητα τον εξηλεκτρισμό, στην γκάμα του νέου RAV4 περιλαμβάνεται και η plug-in υβριδική έκδοση, με τιμή που ξεκινάει από τα 50.950 ευρώ. Αυτή ολοκληρώνει με τον πλέον οικολογικό τρόπο την γκάμα του RAV4! Το σύστημα αποτελείται από το βενζινοκινητήρα των 2.5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να αγγίζει τους 306 ίππους. Νούμερο που όπως αντιλαμβάνεστε προσφέρει εξαιρετικά σβέλτες επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6 δλ. Η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει έως και τα 75 χιλιόμετρα, ενώ η κατανάλωση είναι μόλις 1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 22 γρ./χλμ. Η μπαταρία του φορτίζει σε λιγότερο από 2,5 ώρες, ενώ εφοδιάζεται στάνταρ με την έξυπνη τετρακίνηση τελευταίας γενιάς της Toyota.

Δυναμικό και ποιοτικό συνάμα!

Σε επίπεδο σχεδίασης τώρα, το RAV4 διακρίνεται με τον αιχμηρό σχεδιασμό του! Αναμφίβολα το σημερινό αμάξωμα του SUV της Toyota με τα 4.600 χλστ. μήκος, είναι ίσως το δυναμικότερο που έχει φέρει στο προσκήνιο η ιαπωνική μάρκα. Το σχήμα του είναι μοντέρνο, με τις έντονες ακμές στο εμπρός μέρος και στο προφίλ του αυτοκινήτου να δημιουργώντας ένα σφηνοειδές και μυώδες παρουσιαστικό. 

Η καμπίνα του Toyota RAV4 είναι κατασκευασμένη από πολύ καλής ποιότητας υλικά, με το φινίρισμα να είναι τέλειο, όπως και η προσφερόμενη εργονομία! Η αναμενόμενη τεχνολογία υπάρχει και μάλιστα σε έντονες δόσεις στο εσωτερικό του RAV4! Το βλέμμα σας θα επικεντρωθεί στην μεγάλη κι ευανάγνωστη οθόνη αφής του infotainment των 7 ή 8 ιντσών, ενώ εξαιρετικά χρήσιμη είναι κι η οθόνη 4,2 ιντσών (ή 7 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις) στον πίνακα οργάνων, ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Οι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, με το πορτ μπαγκάζ να έχει χωρητικότητα που ξεκινά από τα 580 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store