Το αυτοφορτιζόμενο Full Hybrid SUV που συναρπάζει

Υβριδική τεχνολογία και SUV αποτελούν ένα δυνατό συνδυασμό, τον οποίο αναζητούν πολλοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρομεσαίο SUV, έτσι ώστε να προσφέρει μεγαλύτερες ανέσεις, τότε αυξάνονται και οι απαιτήσεις.

Μια νέα πρόταση στα C-SUV με Full Hybrid σύνολο, που ξεχωρίζει σε πολλούς τομείς και ταιριάζει σπορτίφ χαρακτηριστικά με πρακτικότητα, απόδοση και οικονομία, είναι το ολοκαίνουργιο Honda HR-V. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο υιοθετεί ένα σύγχρονο τύπου coupe SUV αμάξωμα, που ενσαρκώνει τη νέα, απλή, καθαρή, σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda. Τα ψηλά τοποθετημένα τριγωνικά φωτιστικά σώματα, η ευμεγέθης εξαγωνική μάσκα, ο αεραγωγός χαμηλά και το προτεταμένο ρύγχος κερδίζουν τα βλέμματα, όπως και τα νέα ενιαία φανάρια πίσω. Οι 18άρες ζάντες επίσης ενισχύουν την αισθητική του HR-V, ενώ τα 188 χλστ. απόστασης από το έδαφος είναι παρόμοια με ενός AWD μοντέλου. Παράλληλα με μήκος 4.340 χλστ. ευνοεί την ευελιξία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κινείται άνετα και εντός πόλης, όπου άλλωστε διανύονται τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Την κίνηση του νέου HR-V αναλαμβάνει το πιο αποδοτικό Full Hybrid σύνολο των 131 ίππων και 253 Nm ροπής. Αποτελείται από ένα ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. 107 hp και 131 Nm ροπής, δύο ηλεκτροκινητήρες (ο ένας λειτουργεί ως γεννήτρια) συνολικής ισχύος 131 ίππων και 253 Nm ροπής, το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων μίας σχέσης μετάδοσης και την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των drive modes Eco, Normal και Sport., ενώ η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αλλάζει αυτόματα και τα προγράμματα οδήγησης Electric Drive, Hybrid Drive ή Engine Drive. Το νέο HR-V επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ./ώρα, με εκπομπές CO2 από 122 γρ./χλμ. και μεικτή κατανάλωση από 5,4 λτ./100 χλμ.

Η χαμηλές απαιτήσεις σε βενζίνη κατά την κίνηση του HR-V είναι το ένα προσόν του. Το άλλο είναι τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ακαμψίας στο πλαίσιο. Σε συνδυασμό με το μελετημένο σετάρισμα της ανάρτησης, έχεις στα χέρια σου ένα ιδιαίτερα ποιοτικό και πολύ ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο. Παράλληλα η απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο και οι αναρτήσεις κρατούν τις κλίσεις σε απολύτως λογικά επίπεδα.

Για το εσωτερικό, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Honda επινόησαν τη φιλοσοφία «Man-Maximum, Machine-Minimum». Κοινώς, ότι σκοπός της τεχνολογίας είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες του οδηγού και των επιβατών με ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας. Οι τεχνικοί της Honda συγκέντρωσαν όλα τα υβριδικά εξαρτήματα μετάδοσης της κίνησης μέσα στο πλαίσιο και το χώρο του κινητήρα, έτσι ώστε να μεγαλώσουν τους χώρους της καμπίνας. Στην πράξη και μαζί με το πολύ χαμηλό κεντρικό τούνελ το νέο HR-V παρέχει εντυπωσιακούς χώρους για 5 επιβάτες, ακόμα και δίμετρους! Το πορτ μπαγκάζ των 335 λίτρων μεγαλώνει με δυο κινήσεις και δημιουργείται ένας τελείως επίπεδος αποθηκευτικός χώρος 1.305 λτ., με την εύκολη αναδίπλωση των πίσω «Magic Seats» καθισμάτων. Όσον αφορά την εργονομία οι Ιάπωνες ελαχιστοποίησαν τη χρήση διακοπτών και κουμπιών, κρατώντας στην κεντρική κονσόλα μόνο τους τρεις περιστροφικούς για τον κλιματισμό και στην 9άρα οθόνη τον αντίστοιχο για την ένταση της φωνής. Όλα απλά, εύκολα στη χρήση και λειτουργικά.

Την πληρότητα του νέου Honda HR-V ενισχύει και ο πλήρης εξοπλισμός από την πρώτη έκδοση Elegance των 33.350 ευρώ. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης αλλαγής & διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, μαζί με έλεγχο γκαζιού για αποφυγή εμπρόσθιας ή οπίσθιας σύγκρουσης. Στάνταρ είναι ακόμα ο αυτόματος κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, infotainment με οθόνη αφής 9 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματοι προβολείς, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.λπ.

Δείτε ακόμα: To νέο Civic τα έχει όλα: απόδοση, οικονομία, ποιότητα

Get it on Google Play Download on the App Store