Το brutal, άνετο κι οικονομικό premium SUV!

SUV σίγουρα υπάρχουν πολλά στην αγορά! Άλλα με δυναμικό σχεδιασμό, άλλα λιγότερο ενδιαφέροντα, άλλα πολυτελή και πάει λέγοντας. Σχετικά πρόσφατα λανσαρίστηκε ένα εντελώς νέο SUV που κατορθώνει να εντυπωσιάζει με τα όλα του! Ο σχεδιασμός του είναι ο πλέον επιθετικός στην κατηγορία του, ενώ παράλληλα κατορθώνει να ενθουσιάζει με την πολυτέλεια που προσφέρει και τον πλούσιο εξοπλισμό του, ακόμα και από τη βασική έκδοση!

Το Hyundai Tucson είναι το αυτοκίνητο εκείνο που ξεχωρίζει με τον προηγμένο, πρωτοποριακό και σίγουρα brutal σχεδιασμό του! Στην 4η και καλύτερη, μέχρι στιγμής, γενιά του το Tucson έχει ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και έχει στόχο να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του! Κι έχει όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει. Τόσο λόγω της επαναστατικής του εμφάνισης, όσο και λόγο του πλούσιου εξοπλισμού που το συνοδεύει από την αρχική έκδοση των 25.490 ευρώ! Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp 6MT Exclusive που ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία και περιλαμβάνει:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
  • Σύστημα οδήγησης στο μέσον της λωρίδας
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής οδηγού
  • Σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Αισθητήρα βροχής
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πίσω με επιλογέα απενεργοποίησης
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • Επιλογή προφίλ οδήγησης (Drive Mode Select)

Πανέμορφο και macho ταυτόχρονα!

Η εμφάνισή του Hyundai Tucson συνδυάζει με μοναδική επιτυχία πληθωρικότηταπολυτέλεια, αλλά κι «αγριάδα»! Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα προσδίδει η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, η επονομαζόμενη «Sensuous Sportiness»! Αγριάδα που ενισχύεται κι από τις πληθωρικές διαστάσεις, με το μήκος του να αγγίζει τα 4.500 χλστ. (+20 χλστ. από το προγενέστερο), το πλάτος τα 1.865 χλστ. (+15 χλστ.), το ύψος τα 1.650 χλστ. (+5 χλστ.) και το μεταξόνιο τα 2.680 χλστ. (+10 χλστ.). Το πλέον δυναμικό σημείο του αυτοκινήτου είναι το εμπρόσθιο μέρος, εκεί όπου υπάρχουν παραμετρικά κρυφά φώτα (Parametric Hidden Lights)! Η ιδιαιτερότητά τους είναι πως όταν είναι σβηστά, δίνουν την αίσθηση μιας μεγάλης ενιαίας μάσκας, ενώ όταν ανάβουν, αγριεύουν τρομερά το «μούτρο» του Tucson. Εξίσου δυναμικό είναι και το πίσω τμήμα του Tucson, με τα υπέροχα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Αυτά έχουν μεγάλο πλάτος και κρυφές παραμετρικές λεπτομέρειες. Επιπρόσθετα, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένο πίσω υαλοκαθαριστήρα, που βρίσκεται κάτω από την αεροτομή.

Άνετο και εκλεπτυσμένο εσωτερικό

Οι άνθρωποι της Hyundai έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ και σε ότι αφορά την κατασκευή του εσωτερικού του Tucson. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υπεράνω κριτικής, όπως εξαιρετικού επιπέδου είναι το τελικό φινίρισμα και η συναρμογή! Ο τεχνολογικά προηγμένος χαρακτήρας του SUV της Hyundai τονίζεται περαιτέρω από τις δυο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων, με τη δεύτερη και μεγαλύτερη να είναι αφιερωμένη στο infotainment. Ενισχυμένη είναι όμως η πρακτικότητα κι η εργονομία, αφού τα πάντα είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, ενώ υπάρχουν κι άφθονες θήκες για τα πράγματα σας. Επιπλέον, πέντε επιβάτες θα νιώσουν άνετα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχει διαθέσιμος χώρος 577 λίτρων.

Σβέλτο & άνετο ακόμα και σε καθημερινή χρήση!

Παρά τις πληθωρικές διαστάσεις του, το Tucson κατά την οδήγηση πέρα από άνετο, είναι και τρομερά ευέλικτο! Ο εύρωστος 1.600άρης turbo κινητήρας των 150 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. κινεί ευχάριστα και πρωτίστως σβέλτα το αμάξωμα των 1,5 τόνων! Το σπριντ έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,3 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα είναι δυνατά και ανθεκτικά στη χρήση.

Get it on Google Play Download on the App Store