Το Diesel Premium SUV με την προνομιακή τιμή

Τα SUV αρέσουν σε πολύ κόσμο και αυτό αποδεικνύεται από τις αυξανόμενες πωλήσεις τους, ενώ τα πιο πολυτελή μοντέλα κερδίζουν περισσότερο τους πιο απαιτητικούς αγοραστές που αναζητούν ακόμα περισσότερα. Όταν στη λίστα των προτιμήσεων προστίθεται και ο παράγοντας «πετρελαιοκινητήρας», τότε ο συνολικός προϋπολογισμός ανεβαίνει υψηλότερα.

Ωστόσο, μεταξύ των premium SUV της δημοφιλούς μικρομεσαίας κατηγορίας, υπάρχει και ένα μοντέλο, το οποίο ξεχωρίζει -εκτός άλλων- και για την προνομιακή του τιμή. Το ολοκληρωμένο αυτό SUV, είναι το προσφάτως ανανεωμένο Peugeot 3008, με τις αλλαγές και βελτιώσεις στον σχεδιασμό και σε τεχνολογία. Στην αρχική αλλά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση 1.5 BlueHDi 130 Active πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 27.300 ευρώ, συνοδευόμενο με τα εξής στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • Προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αναγνώριση οδικής σήμανσης
  • Προβολείς LED
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός / πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Ο γνωστός και καταξιωμένος κινητήρας πετρελαίου 1.5 λτ. BlueHDi που κινεί το 3008, είναι ιδανικός για τις ανάγκες του αμαξώματος, μιας και συνδυάζει τις σβέλτες επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση. Με την ισχύ των 130 ίππων στις 3.750 σ.α.λ., τη ροπή των 300 Nm στις 1.750 σ.α.λ. και τη συνδρομή του πολύ καλής κλιμάκωσης 6τάχυτου κιβώτιου, το 0-100 χλμ./ώρα είναι χρόνος 10,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 192 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την Peugeot, η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται στα 5,0 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 129 γρ./χλμ.

Ιδανικό είναι το ταίριασμα του κινητήρα με το στιβαρό πλαίσιο και τις άριστα ρυθμισμένες αναρτήσεις. Αρχικά κερδίζει τον οδηγό η εξαιρετική ποιότητα κύλισης που σε κάνει να νομίζεις ότι το Peugeot 3008 κινείται πάνω σε μαγικό χαλί! Οι ευθείες των αυτοκινητόδρομων «καταπίνονται» πολύ εύκολα, με τους επιβάτες να νιώθουν άνετα και ξεκούραστα. Παρά τον οικογενειακό του προσανατολισμό, ο «λέοντας» δείχνει τα δόντια του και στις στροφές, όπου ακόμα και με έντονη πίεση, το αυτοκίνητο παραμένει σταθερά στην προεπιλεγμένη πορεία.

H πολυτέλεια που αποπνέει το Peugeot 3008, γίνεται άμεσα αισθητή και στο πολύ εντυπωσιακό εσωτερικό του. Το αναβαθμισμένο ταμπλό i-cockpit κυριαρχεί και αποτελείται από το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και τη νέα οθόνη αφής 10 ιντσών (στις πιο πλούσιες εκδόσεις) για το σύστημα πολυμέσων. Από πλευράς ποιότητας, έχει γίνει άφθονη χρήση αφρώδους πλαστικού στο ταμπλό, συν μαλακά υλικά στις πόρτες, μαζί με φινίρισμα ανωτέρου επιπέδου και στιβαρή συναρμογή. Πλουσιοπάροχο είναι το Peugeot 3008 και σε χώρους. Τρεις ενήλικοι θα κάτσουν άνετα στο πίσω κάθισμα, έχοντας στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Παράλληλα οι αποσκευές βολεύονται στο μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 520 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store