Το «εφτάψυχο» turbo SUV των 17.490 ευρώ

Κατά την έρευνα αγοράς ενός καινούργιου αυτοκινήτου, ο ενδιαφερόμενος εξετάζει πολλούς επιμέρους παράγοντες: σχεδίαση, ποιότητα, τιμή, κινητήρας, χώροι, κατανάλωση είναι μερικοί από τους πιο προφανείς. Η σωστή προσέγγιση, όμως, δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στην αγορά, αλλά και στο μετά. Τη συμβίωση με το αυτοκίνητο, τα πάγια έξοδα και τη διασφάλιση γαλήνης στον ψυχισμό. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εγγύησης.

Η Kia φροντίζει να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο πελάτης, προσφέροντας 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Ακόμα και κάτι να πάει στραβά, δηλαδή, το κόστος δεν επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη (προφανώς εξαιρούνται τρακαρίσματα και σχετικές αναποδιές). Συν τοις άλλοις, παρέχεται ένα ασυναγώνιστο διαπραγματευτικό ατού κατά τη μεταπώληση. Μεταχειρισμένα 5ετίας, για παράδειγμα, που να έχουν 2 χρόνια εγγύηση από τον κατασκευαστή, υπάρχουν ελάχιστα. Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα Stonic, ας πούμε. Το οποίο Stonic αποτελεί εξαιρετικά συμφέρουσα επιλογή και για αγορά καινούργιου.

Με 10 ευρώ λιγότερα των 17.500 αποκτάς compact crossover 100 ίππων, με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ και πληρέστατο εξοπλισμό! Το Stonic 1.0T 100hp ξεκινά από τις 17.490 ευρώ στη βασική έκδοση GL Inmotion, περιλαμβάνοντας 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και πολλά ακόμη. Βέβαια για μόλις 1.000 ευρώ παραπάνω μπορείς να κατευθυνθείς στην GL Optimum, που προσφέρει επιπλέον 16άρες ζάντες αλουμινίου (15άρες με τάσια η Inmotion), LED ημέρας/ θέσης και στατικά στροφής, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και cruise control.

Πέραν του πλουσιοπάροχου πακέτο ανέσεων και ασφάλειας, το Stonic συνδυάζει επιδόσεις, σπορτίβ οδική συμπεριφορά και επάρκεια ευρυχωρίας για μια μικρή οικογένεια. Ο 1.0 T-GDI αποδίδει 100 ίππους στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ., συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ., μαζί με μια τελική 183 χλμ./ώρα. Όλα αυτά με μέση κατανάλωση 5,9 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων που ποικίλουν από 122 έως 133 γρ.CO2/χλμ. Κάτι που σημαίνει πως, ανάλογα την έκδοση, τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από το 0 και φτάνουν το πολύ μέχρι 85,12 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store