Το πιο φουλ εξοπλισμένο SUV με 17.290 ευρώ

Από τα πρώτα στοιχεία που εξετάζει κανείς όταν πάει να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο είναι ο εξοπλισμός του. Άλλωστε αποτελεί μία από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνει ο πελάτης προς τον πωλητή, αφού παράλληλα θέλει να μάθει τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεων προκειμένου να επιλέξει αυτή που είναι καταλληλότερη για τα χρήματα που διαθέτει.

Στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV, το μοντέλο που «σφύζει» από εξοπλισμό και πωλείται σε πολύ προσιτή τιμή είναι το Hyundai Bayon. Από την πρώτη έκδοση Exclusive είναι αρκετά «φορτωμένο», όμως η δεύτερη Premium είναι σε θέση να καλύψει άπαντες. Σε συνδυασμό με τον 1.200άρη κινητήρα των 84 ίππων κοστίζει από 17.290 ευρώ, ενώ με τον turbo 1.0 T-GDi 100 PS ξεκινά από τις 18.490 ευρώ (το Premium).

Το πακέτο ασφαλείας και συνδεσιμότητας περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας, αναγνώρισης οδικών σημάτων και αυτόματης ρύθμισης μεγάλης σκάλας φώτων και infotainment με οθόνη 8 ιντσών. Στάνταρ είναι ακόμα η κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, αυτόματος κλιματισμός και ζάντες αλουμινίου. Μαζί και η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, συν τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Όσον αφορά τον ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο κινητήρα των 1.2 λτ. απόδοσης 84 ίππων και 118 Nm ροπής, έχει το απαραίτητο νεύρο, χάρη και στο κοντής κλιμάκωσης 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Έτσι διαθέτει το απαιτούμενο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Η Hyundai ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. και εκπομπές CO2 από 121 γρ./χλμ., ενώ η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, στα 6,5 λτ./100 χλμ. Ο 3κύλινδρος 1.000άρης turbo των 100 ίππων και 172 Nm ροπής αναμενόμενα εξασφαλίζει πιο σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ.), με λογική κατανάλωση, της τάξεως των 7,5 λτ./100 χλμ. (στη δοκιμή). Επίσης, με εκπομπές CO2 από 118 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει στο δακτύλιο της Αθήνας.

Σημεία αναφοράς του Bayon αποτελούν ακόμα η γεροδεμένη του κατασκευή, το πολύ ευρύχωρο εσωτερικό του, ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 411 λίτρων και η πολύ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά. Στην οδήγηση το μικρό SUV της Hyundai είναι πολύ εύκολο στους χειρισμούς και ευέλικτο στην πόλη, ενώ είναι σε θέση να κάνει ταξίδια με ασφάλεια και αρκετή άνεση.

Δείτε ακόμα: Κβαντική τεχνολογία για τα αυτόνομα οχήματα της Hyundai

Get it on Google Play Download on the App Store