Το πλατινένιο SUV των 18.790 ευρώ

«Ποιο SUV να αγοράσω;» Το ερώτημα αυτό είναι το πλέον σύνηθες, αφού οι περισσότεροι αγοραστές έχουν στραφεί προς αυτή την κατηγορία. Η απάντηση σίγουρα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί οι επιλογές είναι πάρα πολλές, από διαφορετικές κατηγορίες, σε ποικίλες εκδόσεις και κινητήρες, με χαμηλές και υψηλές τιμές κ.λπ.

Ανάμεσα στην πληθώρα των SUV, υπάρχουν και αυτά που ξεχωρίζουν, καθώς προσφέρουν ένα πλήρες «πακέτο» σε ανταγωνιστική τιμή. Μια τέτοια πρόταση αγοράς αποτελεί το προσφάτως ανανεωμένο Kia Stonic και συγκεκριμένα στην έκδοση 1.0 T-GDi 100 PS GLS Platinum. Με τιμή που ξεκινά από τις 18.790 ευρώ, συνδυάζει τον αποδοτικό κινητήρα, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, νεανικό σχεδιασμό, αρκετά καλές ανέσεις και 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Πλούσιος εξοπλισμός

Πιο αναλυτικά, στον εξοπλισμό του ανήκουν όλα τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι 6 αερόσακοι και τα συστήματα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, αυτόνομου φρεναρίσματος, διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ελέγχου τυφλών σημείων, προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας και ενεργοποίησης μεγάλων φώτων. Επιπλέον περιλαμβάνει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, φώτα LED, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας, οθόνη αφής 8 ιντσών κ.λπ.

Αποδοτικός κινητήρας – ευχάριστο στην οδήγηση

Την κίνηση της συγκεκριμένης έκδοσης αναλαμβάνει ο δυνατός και με πολιτισμένη λειτουργία 3κύλινδρος turbo 1.0 T-GDi, με ισχύ 100 ίππους στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και ροπή 172 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 ταχυτήτων (διατίθεται ακόμα με το iMT 48V Hybrid και το 7DCT). To βάρους 1.195 κιλών Stonic επιταχύνει άνετα και φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 10,7 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και 122 γρ./χλμ. αντίστοιχα (WLTP).

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα που θα διανύσει ο οδηγός στο τιμόνι του Kia Stonic 1.0 T-GDI 100 PS, θα εκτιμήσει και την ευκολία που προσφέρει στην οδήγηση. Σε αυτό ευνοούν οι μαζεμένες του διαστάσεις (μήκος 4.140 χλστ.), η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης και η ευελιξία του. Οι αναρτήσεις με τη σφιχτή ρύθμιση ελέγχουν αποτελεσματικά τις απότομες αλλαγές πορείας και την σταθερότητα του αμαξώματος στην ευθεία.

Μοντέρνο εσωτερικό με καλούς χώρους

Το αναβαθμισμένο εσωτερικό του Kia Stonic με το νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, παρουσιάζει σύγχρονη αισθητική και στιβαρή κατασκευή. Η σχεδίασή του με τις λιτές γραμμές ωφελεί την εργονομία και την πρακτικότητα, ενώ η μεγάλη διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό, αναβαθμίζει το διάκοσμο. Ο θάλαμος επιβατών του κόμπακτ SUV της Kia είναι σε θέση να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερις ενήλικους επιβάτες. Επίσης, διαθέτει ένα αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 352 λίτρων με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα δίχως προεξοχές.

Get it on Google Play Download on the App Store