Το πολυ-χρηστικό SUV των 21.200 ευρώ

Από ένα καινούργιο αυτοκίνητο ο αγοραστής τα θέλει όλα και σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή. Πλέον, δεν νοείται νέο μοντέλο χωρίς να διαθέτει στον εξοπλισμό του όλα τα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Συν του ότι πρέπει να παρέχει άνετους χώρους, να είναι ευέλικτο για τις αστικές μετακινήσεις και SUV, προκειμένου να είναι και πρακτικό.

Τις πολλαπλές αυτές ανάγκες είναι σε θέση να καλύψει το μικρότερο SUV της VW, το T-Cross. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 21.200 ευρώ στην πρώτη, αλλά πληρέστατη έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life. Ο εξοπλισμός του θα καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς, καθώς περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, κλιματισμό Climatic, infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου και κάμερα οπισθοπορείας. Στάνταρ είναι ακόμα τα ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες, αυτόματη λειτουργία φώτων, προβολείς ομίχλης, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Ο γνωστός και αποδοτικός κινητήρας 1.0 TSI των 95 ίππων και με τη ροπή των 175 Nm από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και ικανοποιεί με τα συνολικά του χαρακτηριστικά. Το 3κύλινδρο turbo μοτέρ με τη ραφιναρισμένη και δίχως ενοχλητικούς θορύβους λειτουργία εμφανίζει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές έως τις μεσαίες στροφές. Προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, με μεικτή (εργοστασιακή) κατανάλωση 5,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 131 γρ./χλμ. (84 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Πολύ καλά είναι τα γνωρίσματα του T-Cross και στον σημαντικό τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Ο συνδυασμός του στιβαρού πλαισίου και των κατάλληλα ρυθμισμένων αναρτήσεων χαρίσει στο κόμπακτ SUV των 4.108 χλστ. μήκους σιγουριά και σταθερότητα σε κάθε διαδρομή, δίνοντας την αίσθηση σε οδηγό και επιβάτες ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Παράλληλα η ψηλή θέση οδήγησης ευνοεί την ορατότητα και οι μαζεμένες του διαστάσεις το κάνουν ευέλικτο. Πρόσθετα την άνεση ενισχύει και ο χαμηλός θόρυβος κύλισης.

Μεγάλο ατού του Τ-Cross είναι ακόμα οι χώροι και η πρακτικότητα του εσωτερικού. Τέσσερα άτομα θα φιλοξενηθούν χωρίς καμία παραχώρηση, με τα πίσω να έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Το ιδιαίτερα εξυπηρετικό πίσω συρόμενο κάθισμα κατά 14 εκατοστά διαμορφώνει τη χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ από 385 έως 455 λίτρα. Επίσης, από πλευράς κατασκευής τα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό και στις επιμέρους επιφάνειες είναι στιβαρά «δεμένα», ενώ η διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό αναβαθμίζει το διάκοσμο και τη συνολική εικόνα.

Get it on Google Play Download on the App Store