Το ρηξικέλευθο SUV των 25.490 ευρώ

Είναι γεγονός πως η κατηγορία των SUV βρίθει μοντέλων, που διακρίνονται με το παρουσιαστικό τους, αλλά και με τον εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας που ενσωματώνουν. Όμως το κοινό πλέον έχει χορτάσει και ζητάει το κάτι παραπάνω, είτε σε επίπεδο σχεδίασης, είτε εξοπλισμού.

Η αυξημένη αγοραστική απαίτηση δεν είναι εύκολο να καλυφθεί από όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα της εν λόγω κατηγορίας. Σαφώς κι υπάρχουν αυτά που ξεχωρίζουν περισσότερο, όπως το νέο Hyundai Tucson, το οποίο αποτυπώνει ιδανικά την τεράστια εξελικτική πορεία της μάρκας. Το ολοκληρωτικά αλλαγμένο Tucson μπήκε αισίως στην 4η γενιά του, κι έχει όλα όσα απαιτεί η σύγχρονη εποχή για μια επιτυχημένη εμπορική πορεία. Τιμολογιακά, προσφέρεται από τα 25.490 ευρώ, τιμή που αφορά την έκδοση Exclusive με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με τους 150 ίππους, που ενσωματώνει turbo κι υβριδική τεχνολογία.

Τι περιλαμβάνει η έκδοση Exclusive του Tucson;

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής oδηγού
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Αισθητήρα βροχής
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος  πίσω (PAS) με επιλογέα απενεργοποίησης
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Σε καθηλώνει!

Όσες φορές κι αν έρθετε σε επαφή με το νέο Hyundai Tucson δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάτσετε να το παρατηρήσετε για ώρα. Πληθωρικό, μοντέρνο κι «άγριο» συνάμα, όπως ακριβώς επιβάλλει η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας με την ονομασία «Sensuous Sportiness»!  Το μήκος του αγγίζει τα 4.500 χλστ. (+20 χλστ. από το προγενέστερο), το πλάτος τα 1.865 χλστ. (+15 χλστ.), το ύψος τα 1.650 χλστ. (+5 χλστ.) και το μεταξόνιο τα 2.680 χλστ. (+10 χλστ.).

Στο εμπρός μέρος το πλέον δυναμικό κομμάτι είναι τα παραμετρικά κρυφά φώτα (Parametric Hidden Lights). Μια μοναδική ιδέα από τους σχεδιαστές της Hyundai, οι οποίοι κατάφεραν να προσδώσουν μια αυξημένη «αγριάδα» στο μικρομεσαίο SUV τους. Τα φώτα αυτά όταν είναι σβηστά, δημιουργούν την αίσθηση πως υπάρχει μια μεγάλη ενιαία μάσκα, μιας και δεν φαίνονται. Όταν ανάβουν, τότε μαγνητίζουν τα βλέμματα και προκαλούν εντυπωσιασμό, όπως και τα πίσω με το μεγάλο πλάτος και τις κρυφές παραμετρικές λεπτομέρειές τους. Τέλος, το Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που διαθέτει κρυμμένο τον πίσω υαλοκαθαριστήρα, κάτω από την αεροτομή στο τελείωμα της οροφής.

Ποιότητα, εργονομία και ευρυχωρία

Ο λόγος για την καμπίνα του Tucson! Με το καλημέρα γίνεται αντιληπτό ότι στη Hyundai δεν αστειεύονται και το έχουν βάλει στόχο να κερδίσουν την κορυφή της κατηγορίας. Η ποιότητα είναι υψηλού επιπέδου, μιας και τα υλικά είναι μαλακά κι ανθεκτικά, με τη συναρμογή να μην αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης. Ακόμα ένα δείγμα της προηγμένης τεχνολογίας που προσφέρει στα μοντέλα της η Hyundai, είναι οι δυο ψηφιακές οθόνες που ενσωματώνει. Η μια αφορά τον πίνακα οργάνων κι η άλλη το infotainment. Αμφότερες έχουν εξαιρετική ευκρίνεια, ενώ συνδυαστικά με τα άμεσα στο πάτημα πλήκτρα αφής στην κονσόλα αποτελούν ορισμένα κύρια σημεία αναφοράς, όπως και οι κρυφοί αεραγωγοί. Πέντε επιβάτες θα νιώσουν άνετα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποσκευών 577 λίτρων.

Καθηλωτικό και στο δρόμο!

Ενδεικτικό της ολοκλήρωσης του Hyundai Tucson είναι πως ξεχωρίζει και στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Ανεξάρτητα από τον τύπο του κινητήρα που θα το επιλέξει ένας υποψήφιος αγοραστής, το Tucson διαθέτει εξαιρετική οδική συμπεριφορά, που εστιάζει στην άνεση και στην ασφάλεια. Η ανεξάρτητη ανάρτηση επιτελεί σωστά το έργο της, αφήνοντας καθετί ενοχλητικό του οδοστρώματος εκτός καμπίνας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την απαιτούμενη πρόσφυση όταν ξεκινήσουν οι καμπές. Το ταξίδι στην εθνική οδό είναι απόλαυση, με τα χιλιόμετρα να «καταπίνονται» με χαρακτηριστική άνεση. Στις καμπές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές και οι τάσεις υποστροφής με πιεσμένο το γκάζι μέσα στην στροφή «σβήνουν» ομαλά από το ESP. Το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα επιβραδύνουν δυνατά το αμάξωμα των 1,5 τόνων.

Get it on Google Play Download on the App Store