To SUV με την ασυναγώνιστη τιμή των 14.490 ευρώ

Η πλέον συνηθισμένη ερώτηση που κάνει αυτός που αναζητά ένα καινούργιο αυτοκίνητο, είναι «ποιο SUV να αγοράσω;». Η απάντηση μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, αφού εξαρτάται από πολλούς επιμέρους παράγοντες. Μεταξύ αυτών είναι η τιμή, η κατανάλωση, οι χώροι, οι επιδόσεις, η οδική συμπεριφορά, ο σχεδιασμός κ.λπ.

Για όσους δίνουν έμφαση στην τιμή και ο προϋπολογισμός τους είναι περιορισμένος για την απόκτηση ενός νέου και πολύ αξιόλογου SUV, τότε η κατάλληλη λύση ακούει στο όνομα «Kia Stonic». Το δημοφιλές B-SUV πωλείται τώρα σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 14.490 ευρώ, στην πρώτη έκδοση 1.2 λτ. 84 PS GL Inmotion. Από τον εξοπλισμό του δεν λείπει τίποτα ουσιαστικό, αφού είναι στάνταρ όλα τα απαραίτητα και σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται με 6 αερόσακους, οθόνη αφής 8 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, σύστημα συναγερμού και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι. Επιπλέον σημαντική παροχή είναι η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Την κίνηση του Stonic με την ασυναγώνιστη τιμή των 14.490 ευρώ, αναλαμβάνει το γνωστό και αξιόπιστο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 1.2 λτ. Με την ισχύ των 84 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με τα 118 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., το βάρους 1.155 κιλών Kia Stonic επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 13,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα. Επίσης, η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125 γρ./χλμ. (WLTP).

Στα πολύ θετικά γνωρίσματα του Stonic, ανήκει ακόμα ο μοντέρνος, δυναμικός και πολύ νεανικός σχεδιασμός του αμαξώματός του. Παράλληλα, οι κόμπακτ διαστάσεις του ευνοούν ιδιαίτερα την ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις, όπως είναι το μήκος των 4.140 χλστ., το πλάτος των 1.760 χλστ., το ύψος των 1.500 χλστ. και το μεταξόνιο των 2.580 χλστ. Πρόσθετα η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 165 χλστ. (183 χλστ. με τις 17 ιντσών ζάντες) ευνοεί όσους θέλουν να πατήσουν εκτός ασφάλτου.

Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις, το Kia Stonic προσφέρει αρκετούς χώρους για τέσσερις ενήλικους επιβάτες, καθώς και ένα πορτ μπαγκάζ 352 λίτρων με τετραγωνισμένο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα. Πολύ καλή με την σειρά της είναι η εργονομία, καθώς και η συναρμογή των επιμέρους σκληρών πλαστικών με την στιβαρή συναρμογή.

Θετικά είναι τα στοιχεία που αποκομίζει και όποιος οδηγήσει το Stonic, καθώς αντιλαμβάνεται άμεσα την προσοχή που έχουν δώσει οι μηχανικοί της μάρκας στην οδική συμπεριφορά και στα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Η ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός με υδραυλικά αμορτισέρ και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω έχει σφιχτή ρύθμιση και συνδυάζεται με κοντή κρεμαγιέρα με 2,52 στροφές από άκρη σε άκρη και ένα στιβαρό πλαίσιο. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι ακόμα και από την πρώτη έκδοση, το Stonic εξοπλίζεται με δισκόφρενα και στους πίσω τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store