To SUV των 18.790€ που αντιστέκεται στις αυξήσεις

Τον τελευταίο καιρό όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι οι τιμές σε πολλά καινούργια αυτοκίνητα και μάλιστα των δημοφιλέστερων κατηγοριών έχουν εκτοξευθεί. Συγκρίνοντας κάποια με ένα χρόνο πριν, βλέπουμε ότι έχουν ακριβύνει ακόμα και πάνω από 3.000 ευρώ, χωρίς να είναι πολυτελείας, αλλά μοντέλα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Όμως κάποιοι λίγοι κατασκευαστές καταφέρουν και συγκρατούν τις τιμές, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά τους να γίνονται ακόμα πιο δελεαστικά ως αγορά, συγκριτικά με κάποια άλλα. Γεγονός που στην προκειμένη περίπτωση αφορά το Hyundai Kona, το οποίο με τιμή που ξεκινά από τις 18.790 ευρώ έχει δεχτεί μια ελάχιστη αύξηση εδώ και ένα χρόνο περίπου, της τάξεως των 700 ευρώ. Έτσι παραμένει άκρως συμφέρον και κάτω από το «φράγμα» των 20.000 ευρώ, που έχει ξεπεραστεί πλέον από πάρα πολλά μικρά SUV, αλλά και χάτσμπακ.

Αν και πιο οικονομικό από την πλειοψηφία των B-SUV, το Kona από την πρώτη έκδοση 1.0 T-GDi 120 hp Exclusive προσφέρει όλα τα στοιχεία ασφαλείας και ανέσεων. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη λειτουργία φώτων, air condition, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και ζάντες αλουμινίου.

Ο 1.000άρης turbo 3κύλινδρος κινητήρας των 120 ίππων και 172 Nm ροπής ταιριάζει κατάλληλα στο αμάξωμα του Kona, καθώς συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις με λογικές απαιτήσεις σε βενζίνη. Αρχικά εκτιμάται η απουσία ενοχλητικών θορύβων, δονήσεων ή κραδασμών, το καλό του τράβηγμα και η ευκολία που ανεβάζει στροφές, σε κάθε πάτημα του δεξιού πεντάλ. Η Hyundai ανακοινώνει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 181 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,8-6,0 λτ./100 χλμ. (7,5 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες) και εκπομπές CO2 132-135 γρ./χλμ. (84,48-86,4 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Το μοτέρ πλαισιώνεται από ένα πολύ καλής ακαμψίας πλαίσιο και αναρτήσεις με σχετικά σφιχτή ρύθμιση, που ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αυτοκινήτου και του επιτρέπουν να κινείται με ασφάλεια.

Το ευφάνταστο σχεδιαστικά Hyundai Kona συνοδεύεται από ένα στιβαρής κατασκευής εσωτερικό, το οποίο παράλληλα διακρίνεται για την εργονομία του. Οι χώροι του είναι σε θέση να ικανοποιήσουν μια τετραμελή οικογένεια, όπως και το πορτ μπαγκάζ των 374 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store