To τζιπ του λαού των 14.490 ευρώ

Καλώς ή κακώς το SUV αμάξωμα, ακόμα και στις μέρες μας, θεωρείται σύμβολο κύρους και prestige. Όμως τα κοινώς λεγόμενα «τζιπάκια» είναι και εξαιρετικά χρηστικά αυτοκίνητα, για το λόγο ότι προσφέρουν πολλά σε ένα πακέτο.

Στην πλειοψηφία τους πωλούνται σε τσιμπημένες τιμές, ενώ κάποια άλλα σε πιο προσιτές. Υπάρχει όμως ένα μοντέλο στην αγορά το οποίο διαθέτει φινέτσα, είναι μανιτζέβελο στις αστικές μετακινήσεις, ικανό εκτός δρόμου και με τη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με όλα τα 4×4. Ναι, μιλάμε για το Fiat Panda City Cross 0.9 TwinAir 4×4, με τιμή από 14.490 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση των 2.010 ευρώ).

Το Panda μαζί με το 500 είναι τα δυο μοντέλα που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους την εμπορική πορεία της Fiat, όντας παράλληλα κι από τα πλέον θρυλικά ονόματα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Το Fiat Panda που αναφερόμαστε και λανσαρίστηκε πρόσφατα με βελτιώσεις, ενσωματώνει πλέον περισσότερη τεχνολογία, προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας και ενισχυμένη εξωτερική εμφάνιση. Στα πλεονεκτήματά του προσθέστε και μια σειρά εκδόσεων που ταιριάζουν στις διαφορετικές απαιτήσεις των αγοραστών.

Οι εκδόσεις City Cross και Cross είναι διαθέσιμες τόσο σε δικίνητες εκδόσεις με υβριδικό κινητήρα 1.0 λτ. 70 PS, όσο και τετρακίνητες με τον Twinair των 85 ίππων. Σε επίπεδο εξοπλισμού στην έκδοση City Cross δεν θα λείψει τίποτε στον κάτοχο, μιας και είναι διαθέσιμα: 6 αερόσακοι, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, hill assist, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, στιλιζαρισμένες ζάντες 15 ιντσών, προβολείς ομίχλης κ.α. Στην ακριβότερη έκδοση Cross (από 16.500 ευρώ με την έκπτωση των 1.750 ευρώ), σε όλα τα παραπάνω ενσωματώνεται και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, το οποίο στην έκδοση City Cross προσφέρεται με το προαιρετικό πακέτο Safety (+444 ευρώ). Επιπλέον φέρει πρόσθετα διακοσμητικά στο αμάξωμα και διαφορετικές επενδύσεις στο εσωτερικό.

Ο Twinair κινητήρας των 875 κ.εκ. αποδίδει 85 ίππους, με την δύναμη να περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 6,9 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι 156 γρ./χλμ. Στον τομέα της εμφάνισης, το Fiat Panda έχει ανανεωθεί στα σημεία, με την έκδοση Cross να δηλώνει με το καλημέρα τον περιπετειώδη χαρακτήρα της. Τόσο λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, όσο και από τους προφυλακτήρες με την off road εμφάνιση τους.

To Panda 4×4 έχει επιλεκτική τετρακίνηση (Torque on Demand), η οποία κατανέμει ομοιόμορφα και αναλογικά την ελκτική δύναμη στους δύο άξονες. Χάρη στο ηλεκτρονικά ασφαλιζόμενο διαφορικό (ELD) ελέγχεται αποτελεσματική η πρόσφυση και μεταφέρεται ισχύ στους τροχούς που πατάνε καλύτερα στο έδαφος. Επιπλέον μέσω του περιστροφικού επιλογέα στην κονσόλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα προγράμματα Auto (αυτόματη κατανομή ροπής), Off-Road (συνεχώς ενεργοποιημένη τετρακίνηση) και Gravity Control (σύστημα ελέγχου κατάβασης).

Η ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση συνδυάζεται με μια συνολικά αναβαθμισμένη καμπίνα επιβατών που είναι διαθέσιμη και με νέο σύστημα πολυμέσων. Η νέα αυτή προσθήκη περιλαμβάνει μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής 7 ιντσών, η οποία διαθέτει και μια έξυπνη θέση για τη συσκευή του κινητού τηλεφώνου, έτσι ώστε ο οδηγός και ο συνοδηγός να μπορούν να χειρίζονται με ευκολία και ασφάλεια τις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και δυνατότητα mirroring.

Get it on Google Play Download on the App Store