Το υβριδικό ντίζελ C-SUV με την καλύτερη τιμή

Τα SUV συνεχίζουν δυνατά σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το 2021, αφού το πρώτο 2μηνο του 2021 έχουν αποσπάσει το 46,23% του μεριδίου της αγοράς. Κυρίαρχα είναι τα μικρομεσαία SUV (C-SUV) με 21,92% μερίδιο, με τα μικρά SUV (B-SUV) να βρίσκονται πολύ κοντά (20,19%).

Οι επιλογές σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολλές και ειδικά στα C-SUV, όπου διατίθενται πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα. Αν σε αυτά προσθέσουμε τους κινητήρες και τις εξοπλιστικές εκδόσεις, τότε δημιουργείται ένα χάος. Ανάμεσα όμως σε αυτά, υπάρχουν και κάποια C-SUV που έχουν κάτι το ξεχωριστό. Όπως ισχύει και για το ντίζελ υβριδικό Kia Sportage, το οποίο πωλείται στη καλύτερη τιμή της κατηγορίας του, ενώ είναι και από τα μεγαλύτερα (μήκος 4,5 μ.). Συγκεκριμένα το Sportage 1.6 CRDI 136 PS 2WD LX Optimum 48V Hybrid κοστίζει από 24.390 ευρώ. Επίσης, στην γκάμα ανήκουν ακόμα πιο προσιτές εκδόσεις, όπως είναι η αρχική ντίζελ 1.6 CRDI 115 PS στις 23.190 ευρώ, ή το βασικό μοντέλο βενζίνης 1.6 132 PS από 20.990 ευρώ.

Ωστόσο, το υβριδικό ντίζελ αποτελεί μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση, αφού συνδυάζει δύναμη, χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλό εξοπλισμό σε λογική τιμή. Πιο αναλυτικά διαθέτει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικούς καθρέπτες
  • Δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών
  • Φώτα ομίχλης
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών

Ιδανικός ο κινητήρας 1.6 CRDI 136 hp 48V Hybrid

1.600άρης πετρελαιοκινητήρας με την ισχύ των 136 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και την πλούσια ροπή των 320 Nm στις 2.000-2.250 σ.α.λ. ταιριάζει απόλυτα στο αμάξωμα του Sportage. Αρχικά, κλέβει τις εντυπώσεις με την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία και την ομαλότητα του συστήματος start/stop. Δύσκολα αντιλαμβάνεται κανείς από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ότι μπροστά υπάρχει πετρελαιοκινητήρας, λόγω του χαμηλού θορύβου και των ανύπαρκτων κραδασμών. Το δυνατό μοτέρ χαρίζει στο SUV των 1,6 τόνων βάρους σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και 180 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα) με χαμηλή κατανάλωση (5,5 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (144 γρ./χλμ.). Με τη συνδρομή του ήπιου υβριδικού συστήματος 48V Hybrid, η επιτάχυνση γίνεται πιο ομαλή και η απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού αμεσότερη.

Ταξιδιάρικο και άνετο

Το ιδανικό πεδίο δράσης του Sportage 1.6 CRDI 136 PS είναι οι ανοιχτοί δρόμοι και τα ταξίδια. Οδηγός και επιβάτες κάθονται ψηλά και νιώθουν άνετα, με τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις να αυξάνουν την σταθερότητα του αμαξώματος σε κάθε διαδρομή. Για όσους αναζητούν πιο τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, τότε θα τους ικανοποιήσει περισσότερο η έκδοση GT-Line με την πιο σφιχτή ρύθμιση των αμορτισέρ. Σε συνδυασμό με τα πιο χαμηλού προφίλ ελαστικά και τις μεγάλης διαμέτρου ζάντες (245/45 R19), το Sportage εμφανίζει αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης στις στροφές.

Στις άνετες μετακινήσεις που παρέχει, συμβάλλει με την σειρά του και το ευρύχωρο εσωτερικό με την προσεγμένη ποιότητα. Έως πέντε επιβάτες θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις, χάρη στο αρκετό ωφέλιμο πλάτος, ύψος και αέρα για τα πόδια. Για τις αποσκευές υπάρχουν 439 λίτρα, ενώ το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας και η αναδίπλωση της εταζέρας αυξάνουν σημαντικά την πρακτικότητα.

Get it on Google Play Download on the App Store