Υπερ-άνετο SUV 225 ίππων «καίει» 1,4 λτ./100 χλμ.

Αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα επιβλητικό SUV με εμφάνιση που κεντρίζει το ενδιαφέρον, με κορυφαίες ανέσεις, πλούσιο εξοπλισμό, απόδοση 225 ίππων και κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,4 λτ./100 χλμ. θα μας πιστεύατε; Οι περισσότεροι σίγουρα όχι και δεν σας αδικούμε, μιας και όλα τα παραπάνω μαζί δεν μπορούν να βρεθούν σε ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Εκτός κι αν επιλέξετε να αγοράσετε το μοντέλο που σας αναφέρουμε παρακάτω, το οποίο συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά και είναι σε θέση να κάνει ευτυχισμένους όλους όσους το αποκτήσουν. Το Citroen C5 Aircross, αποτελεί τη ναυαρχίδα της μάρκας και είναι διαθέσιμο με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, αλλά κι ως plug-in υβριδικό, όπως ορίζει η τάση της εποχής. Το Citroen C5 Aircross Plug-In Hybrid προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Feel Pack, Shine, Shine Pack, La Premiere & La Premiere 2. Η αρχική έκδοση Feel Pack ξεκινάει από τα 43.500 ευρώ και δεν της λείπει τίποτε, τόσο από εξοπλισμό άνεσης, όσο κι ασφάλειας! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • 6 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και δικύκλων
  • Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης
  • Σύστημα επιτήρησης τυφλού σημείου
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Infotainment με οθόνη 8 ιντσών
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • GPS
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου

Υπέροχο, μυώδες και πολυτελές!

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις το Citroen C5 Aircross στο δρόμο και να μη σου τραβήξει το βλέμμα. Το πληθωρικό παρουσιαστικό του είναι ο κύριος λόγος κι από εκεί και έπειτα ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του. Στο εμπρόσθιο τμήμα του γαλλικού SUV, ξεχωρίζει η μεγάλη και διπλή μάσκα, όπως και τα διπλά φωτιστικά σώματα. Σαφέστατα τα Airbumps, που πλέον αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας, έχουν περίοπτη θέση και στο Citroen C5 Aircross PHEV. Ως ξεχωριστό μοντέλο στη γκάμα, το C5 Aircross Plug-In Hybrid ενσωματώνει αισθητικές λεπτομέρειες σε απόχρωση μπλε ανοδιωμένου μετάλλου στον προφυλακτήρα, στα πλευρικά Airbumps, ενώ φέρει τα διακριτικά «Hybrid» στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Όμορφο είναι και το διακριτικό «» (θυμίζει πρίζα) στα εμπρός φτερά. Ακόμα ένα σημείο διαφοροποίησης από τις απλές εκδόσεις του μοντέλου, είναι η θυρίδα φόρτισης στο αριστερό μέρος του αμαξώματος. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του Citroen C5 Aircross PHEV συμπληρώνεται από τις διακοσμητικές ποδιές και βεβαίως από τα 230 χλστ. απόστασης από το έδαφος, που είναι η κορυφαία στην κατηγορία του!

Ανέσεις επιπέδου VIP!

Ανέκαθεν η Citroen κατασκεύαζε αυτοκίνητα που προσέφεραν απλόχερα άνεση, τόσο στην καμπίνα, όσο και κατά την κίνησή τους, χάρη και στη ρύθμιση της ανάρτησης. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που παραμένουν αυτούσια και στην plug-in hybrid έκδοση του C5 Aircross. Βέβαια πέρα από την εμφανέστατη ευρυχωρία του γαλλικού SUV, εντυπωσιάζει και σχεδιαστικά. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, εξυψώνει το τεχνολογικό προφίλ του C5 Aircross PHEV και είναι παραμετροποιήσιμος, ανάλογα τις ανάγκες πληροφόρησης του οδηγού. Επιπρόσθετα προσφέρει και την απαραίτητη plug in υβριδική ενημέρωση. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας υπάρχει η οθόνης αφής 8 ιντσών. Μέσω αυτής ελέγχει το σύστημα πολυμέσων, ενώ παρέχονται κι άλλες παράμετροι πληροφόρησης.

Αφήνοντας τα της τεχνολογίας τώρα κι αναλύοντας τους προσφερόμενους χώρους επιβατών και μικροαντικειμένων, διαπιστώνουμε πως το C5 Aircross PHEV είναι ασυναγώνιστο. Οι θήκες για τα μικροαντικείμενα είναι άφθονοι, ενώ υπάρχει στη βάση της κεντρικής κονσόλας ένα πλατύ υποβραχιόνιο με δίφυλλο πορτάκι παρακαλώ, που δίνει πρόσβαση σε ένα τεράστιο και ψυχόμενο χώρο αποθήκευσης. Η πρακτικότητα εκτοξεύεται με τη μεγάλη βάση ασύρματης φόρτισης για το smartphone σας, που βρίσκεται μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου. Οι… καλομαθημένοι επιβάτες θα βολευτούν χωρίς την παραμικρή παραχώρηση στα πολύ αναπαυτικά καθίσματα. Η πίσω σειρά καθισμάτων αποτελείται από τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα και πλήρως αναδιπλούμενα καθίσματα, που προσφέρουν εξαιρετική άνεση. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται από 460 έως 600 λίτρα, νούμερο που επαρκεί πλήρως για τις μεταφορικές ανάγκες πέντε επιβατών.

Αθόρυβα αποδοτικό και δυνατό!

Το όμορφο Citroen C5 Aircross PHEV κινείται από ένα ισχυρό συνδυασμό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.6 λίτρων, με δύναμη 181 ίππων κι ενός ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και 320 Nm ροπής. Συνδυαστικά, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 225 ίππους και 320 Nm ροπής, που εκτοξεύουν το σχεδόν 1,8 τόνων (1.770 κιλά για την ακρίβεια) C5 Aircross Plugin Hybrid στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα. Η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης (200V) με χωρητικότητα 13,2 kWh. Καλύπτεται από 8ετή εγγύηση ή 160.000 χλμ., με το χρόνο φόρτισης να εξαρτάται από την πηγή. Η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 7,3 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα 8Α με φορτιστή 3,7 kW, ενώ σε πρίζα 14Α με φορτιστή 3,7 kW απαιτεί 4 ώρες και 15 λεπτά. Τώρα αν το βάλετε σε Wallbox με φορτιστή 7,4 kW και πρίζα 14Α σε 2 ώρες είστε έτοιμοι!

Μπορείτε να κινηθείτε αμιγώς ηλεκτρικά για 55 χλμ., με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα, με τον οδηγό να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πότε θα γίνει χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και να την διαφυλάξει με το πρόγραμμα ë-Save. Μέσω αυτού, επιτρέπεται η διατήρηση των επιπέδων της ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να τα έχει διαθέσιμα όποτε αυτός επιθυμεί. Σε μία αστική περιοχή για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει πως οι καθημερινές μετακινήσεις, μπορούν να γίνουν σε αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Με την ηλεκτρική λειτουργία στο «on» το αυτοκίνητο παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο έως και τα 30 χλμ./ ώρα για να γίνεται αντιληπτό από τους πεζούς. Επίσης από την εξωτερική μεριά του εμπρόσθιου παρμπρίζ, είναι ευκρινές ένα μπλε φως που ανάβει στο κάτω μέρος του εσωτερικού καθρέφτη.

Οδοστρωτήρας!

To Citroen C5 Aircross PHEV έχει αστείρευτες δυνατότητες να σας ταξιδέψει παντού, χωρίς να ζοριστεί! Η ψηλή θέση οδήγησης προσφέρει άφθονη περιφερειακή ορατότητα, γεγονός που διευκολύνει στους αστικούς ελιγμούς, με την ανάρτηση να απορροφά κάθε κακοτεχνία του δρόμου. Από τα τρία διαθέσιμα (Electric, Hybrid, Sport), εντός αστικού ιστού, ο οδηγός θα βρει τον εαυτό του να εναλλάσσεται μεταξύ του Electric για μηδενικούς ρύπους και μηδενική κατανάλωση βενζίνης και του Hybrid για συνδυαστική λειτουργία βενζίνης και ρεύματος. Τώρα το Sport θα το επιλέξει όταν θα θελήσει να κινηθεί πιο σβέλτα. Στην άνεση συμβάλλει και το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο, με paddles πίσω από το τιμόνι να σας δίνουν τη δυνατότητα να ανεβοκατεβάζετε χειροκίνητα τις σχέσεις. Η Citroen έχει θέσει ως προτεραιότητα την άνεση, με την ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions, να εξασφαλίζει κορυφαία ποιότητα κύλισης. Στον αυτοκινητόδρομο και με υψηλές ταχύτητες στο κοντέρ, η ευθυβολία που παρέχει το C5 Aircross PHEV, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας. Αφήνοντας πίσω το εθνικό δίκτυο και κινούμενοι στο επαρχιακό, στριφτερό κομμάτι, το C5 Aircross PHEV δεν θα σας αρνηθεί να το πιέσετε, με την πρόσφυση να είναι άφθονη, ενώ κι οι αντιδράσεις του αυτοκινήτου υπό πίεση είναι απόλυτα προβλέψιμες και ελεγχόμενες.

Αξίζει η αγορά του!

Το Citroen C5 Aircross PlugIn Hybrid συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιδόσεις, την άνεση και την οικονομία καυσίμου, σε ένα πακέτο. Μερικά ακόμα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα είναι τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και η ελάχιστη κατανάλωση βενζίνης εφόσον η μπαταρία είναι πάντα φορτισμένη! Αν σε όλα αυτά προσθέσετε την δυναμική εμφάνιση, την ευρυχωρία και την άνεση σε κάθε διαδρομή, τότε έχετε τους λόγους για να αποκτήσετε το Citroen C5 Aircross PlugIn Hybrid.

Get it on Google Play Download on the App Store