Υβριδικό, turbo και φουλ στάνταρ SUV με 21.340 ευρώ

Από ένα καινούργιο αυτοκίνητο και ειδικά SUV, οι απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων είναι πολλές. Θέλουν να είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, φουλ εξοπλισμένο, πρακτικό με αποδοτικό κινητήρα, να μην καίει πολύ και γενικά να έχει πολλές παροχές, αλλά να μην κοστίζει πολλά λεφτά. Στην προσιτή τιμή των 21.340 ευρώ μπορεί κανείς να τα βρει όλα αυτά και πολλά ακόμα στο πληρέστατο Kia Stonic 1.0 T-GDi 100 PS GT-Line iMT 48V Hybrid.

Το πρώτο πράγμα που προσελκύει το ενδιαφέρον στο μικρό SUV είναι η μπριόζικη εμφάνισή του, που τονίζεται από τα πιο δυναμικά στοιχεία σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του. Αρχικά ξεχωρίζει ο προφυλακτήρας με τους 3 αεραγωγούς ψηλά, η μεγάλη κεντρική εισαγωγή αέρα, ο ασημί διαχύτης και τα Full LED φώτα εμπρός. Στο πλάι διακρίνονται οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών με ελαστικά 205/55, ενώ πίσω ο χρωμιωμένος διαχύτης και οι δύο νίκελ απολήξεις της εξάτμισης συμπληρώνουν την οπτική διαφοροποίηση.

Διαφορές συναντώνται και στο εσωτερικό, όπως είναι οι επενδύσεις στα καθίσματα από ύφασμα και συνθετικό δέρμα, το Sport δερμάτινο τιμόνι με λογότυπο GT Line, η επένδυση ταμπλό τύπου ανθρακονημάτων και τα σπορ μεταλλικά πεντάλ. Από πλευράς ποιότητας, τα σκληρά πλαστικά είναι συμπαγή και προσεκτικά συναρμολογημένα. Επίσης, ικανοποιητικοί είναι οι χώροι για τέσσερις επιβάτες και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων. Στον εξοπλισμό του Stonic GT-Line ανήκουν ακόμα 6 αερόσακοι, αυτόνομο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή μεγάλων φώτων, αυτόματος κλιματισμός, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνδυάζονται αρμονικά με τον 1.0 T-GDi κινητήρα των 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Το πολιτισμένης λειτουργίας, με θετικό τράβηγμα και σπιρτόζικο μηχανικό αυτό σύνολο, προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,7 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, η Kia ανακοινώνει 5,4 λτ./100 χλμ. και 122 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Σε πραγματικές συνθήκες οι απαιτήσεις του σε καύσιμο βρίσκονται στα 7,5 λτ./100 χλμ.

Παρά τον σπορτίφ προσανατολισμό του, το Stonic GT-Line εμφανίζεται άνετο στην οδήγηση, χάρη στις κατάλληλα σεταρισμένες αναρτήσεις του. Η απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος είναι αποτελεσματική, ενώ ο οδηγός είναι σε θέση να κινηθεί σβέλτα εκμεταλλευόμενος τη δύναμη του μοτέρ. Το τιμόνι έχει σχετικά τεχνητή αίσθηση και λίγο παραπάνω βάρος, αλλά από πλευράς ακρίβειας και απόκρισης καλύπτει πλήρως.

Δείτε το πιο οικονομικό EV SUV της αγοράς των 25.440 ευρώ

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia, μαζί με τα 5 χρόνια δωρεάν service.

Get it on Google Play Download on the App Store